Статистика за положување со добра оценка доволно е учење од предавања, обрнување внимание на тоа што е потенцирано на час, без приватни часови? (кај Драган сум)
за монетарна не знам, не памтам а за јавни има точно/неточно прашања и другиве се со еден или два точни.
Доволно ли е да се положи прв колоквиум со првите две теми Статистика? Го ставаат прв за полагање, а само 2 дена за учење.
Колеги ако има некој што идел на вежби МЧР нека ги сподели одговорите од кејсовите тука или во инбокс.
Лани ни даваше или истиот ден илии следниот и ги стваа у групата на фб, а за поените не ми текнува баш колку беа.
Ај некој шо идел на социологија предавање или знае шо ке се дешава на колоквиум нека каже убаво, дали МОРА да се пишува есејот сега на прв кол или може и после пошо лани им беше накнадно ? Дали треба да се носи книгата сега на полагање ? И за проектов шо како иде со пријавување, дали на предавање или кај него у кабинет може ?
Колку што знам, есејот нема да биде дел од првиот колоквиум, туку најверојатно на некој час. За книгата не знам, а проектот, т.е. семинарската не е задолжителна и одиш кај него да му ја кажеш темата. Може и на пауза и во кабинет.
Дали се случувало да направат грешки со шифрарниците по предметот Статистика? Решив се и очекував повисоки поени. И дали на увид може да ми направат проблем ако некои задачи сум ги решила напамет и не сум ја напишала постапката на решавање?
Отиди до кај Драган на увид обавезно. Не памтам дека се случила грешка ама ништо чудно, за постпката кога ќе идеш на увид ако те праша ќе му ја кажеш ништо страшно. Инаку каде има резултати?
Ако немаш решавано задачи подобро не оди на увид, ќе смета дека си препишувала и може цел тест да ти го поништи. Подобро не ризикувај, ама ти најдобро си знаеш.
Дали некој знае колку одговори се можни на Економика колоквиумот? И дали професорите имаат дополнително скратено некој дел од материјалот, освен тоа што веќе го најави професорот Дебарлиев на првото предавање дека не треба да се учи?
Ќе има 4/5 опции, со 1, 2 или 3 точни одговори ќе биде секое прашање. Инаку од првата тема не треба да се учи ништо друго освен за Телјор и Фајол и општо за економика на претпријатие дефиницијата. Од втора глава не треба за се да се учи, само поважното. Додека трета и четврта глава треба се.
Кaкo штo гледaв oд прaшaњaтa oд Либрo, мислaм декa ќе бидaт си 3 нaјмнoгу oдгoвoри. А инaку не требaaт фoрмулите и тaбелите oд пoследнaтa темa.
Дaли екoлoшки учите oд прaшaњa сaмo? Дaли се истите прaшaњa oд тие вo Либрo сo тие штo ги кaжувa прoфесoрoт?