aj i jas da prasam dali nekoj moze vo cekori da objasni kako i sto treba za da odbereme firma za praksa, sto najprvo treba da se pravi i kade da se zaverat i koi dokumenti?
Многу сте колегијални, нема проблем. Ф А Л А !!!!!!!!! Одиш на студентски прашања, земаш упатница. 2 чекор - одиш кај професор да земиш потпис, било кој професор. 3 чекор - се враќаш на студентски прашања, задолжително е да наведиш во која фирма одиш на пракса. Ти ставаат печат, си го земаш листот. Тука веќе обврските на факултет на тема упатница за пракса и пракса ти се завршени. 4 чекор - одиш во фирмата кај што ќе одиш на пракса оставаш CV, Мотивационо писмо и упатница и копија од индекс. Доколку се бара ова. 5 чекор - од кога ќе завршиш со праксата ти ја враќаат упатницата или наместо упатница ти даваат договор дека успешно си ја реализирала праксата. 6 чекор - при заверка на зимски или летен семестар го носиш договорот или упатницата на студентски прашања заедно со остнатите упатници.
Било кој од Јуни до Август, можеш и Септември и при запишување ќе доставиш Изјава дека праксата е во тек.
Дали има некој зачувано семинарска по предметот Хартии од вредност и портфолио менаџмент? Чисто ме интересира како треба да изгледа семинарската, што да се пресмета и слично... Ако има некој ве молам пишете ми во ЛП
Колешки ако некоја имала лани менаџмент на перфоранси и го има изработувано проектот за BSC, ако може да ми прати барем да имам примерок по кој ке се водам.
Некој нешто повеќе да не знае за есејот кај Ристо? Дали дозволува со книга да пишуваш? Некои од предходните генерации да не се сеќава на темите? Во кој стил сака да биде напишано нешто одприлика?
Некој од постарите генерации што го слушал предметот Менаџмент на ризик да ми каже дали и на вториот колоквиум се паѓаат прашањата или не?И дали е лесно да извадиш добра оценка на испит.?