Како оди оценувањето на есеите социологија кај Ристо? Дава на сите 10 поени или ги прегледува и различен број поени дава?
Иначе мислам дека не ги чита него глеа кој колку страни има напишано, глеј од 3 нагоре да напишеш. Дали некој знае која ке биде темата социологија ?
А тоа што викаат дека ќе имало списоци за есејот кој го поминал кој не ? Да не е сменето нешто годинава? Искрено ја планирам глупости се општо нешто што ќе ми дојде да пишувам зашто не ме бива за пишување ама ако се обрукам тешко мене ако ме мачи и во август...Така имало некое дете што немал есеј и во август го терал да пишува а имало и што имаат напишано па се правел дека немаат.Стварно неразбирам што се случува со Ристето
Есејов сите го поминуваат освен сеа некој шо пишувал една страна или шо не бил на есеј, него шо е до оценувањето на есејот никој не знае како оценува пошо минатата година луѓе шо имале и есеј и проект едните имале 10ка др пониска и ич не беше фер, сеа шо праел како праел он си знае само.
Се извинувам колеги, ќе може ли некој да ми каже за пракса од која година треба да почнеме и дали треба само потпис?
Откако ќе се најавиш одиш во Пријави и таму ти се напишани предметите само селектираш кои професори ти предаваат и ги селектираш предметите и кликаш Пријави
Ристо зависи на која нога е станат за да пише оценка. Јас лани имав напишано есеј од 3 и пол страни. исто имав и семинарска и поени од колоквиумите за 9ка. Типот ми пиша 8ца без никакво образложение. Инаку може да вреднува дека немаш пишувано есеј, а си пишувал доколку му ја немаш купено книгата. Всушност, целата цел за пишување на есејот е да провери дали му ја имате купено книгата. И нека не ве чудат накрај оценките.
го разбирам тој дел ама ми стој мајска колоквиумска сесија а доле пишува пријавени испити ова ме буни? Да не се пријават за испит а не за колоквиум?
Ме изнасмеа. А колку максимум страни треба за да даде од 8 бода па до 10? Може ли да се напише нешто од книга, нешто самостојно?
Темата за кај Ристо се однесува на сите термини или само за тие што полагаат денес а за другите нешто друго?
Здраво колегии! Дали имате некои прашања за втор колоквиум по Хартии од вредност и портфолио менаџмент и Банкарски менаџмент? Ви благодарам однапред.
колеги пред некое време ги пријавив колоквиумите на iknow, дали може сега да сменам професор на iknow? технички може, ти дава таму edit, но после да не ми прават некои проблеми професорите?