Испитот е составен од отворени,точно/неточно и на заокружување како првиот колоквиум.Сличен е на колоквиумите не се истите прашања но слични,ист е начинот на полагање како и колоквиумите.Но мислам дека на втор колоквиум можеш да извадиш 6 и без отворените доколку извадиш убави поени на тие на заокружување но на испит за да извадиш 6 мораш да има одговорено и од отворените.Отворените се претежно задачи но има 1 или 2 теоретски.Битно е да ги разбираш задачите зошто најголем дел и од тие на заокружување се задачи,теоретски се само тие точно/неточно и многу мал дел од другите.Извежбај ги убаво задачите што ги прикачува на zephyr и ќе немаш проблем.
Ти благодарам на одговорот, но јас бев на 1 кол на приватни и таму ми кажа дека за вториот колоквиум мора да имаш напишано 50% од отворените за да си положен, а на испит вкупно 50% од цел тест за положување. Дали на испит мораш да ги имаш и отворените, или 50 % како што ми кажаа од цел тест
Која е разликата помеѓу редовно и вонредно? Дали се зимаат потписи на вонредно и се иде само на испит?
Се положува со 50 % од цел тест.На испит вкупно се 100 поени,50 поени носат отворените а 50 точно/неточно и заокружување за да положиш треба да имаш минимум 50.Инаку јас колку што се сеќавам на колоквиум имаше положено со 6 и некои што имаа 0 поени на отворените,но можеби е сменето сега и треба да имаш и 50% од отворените.
Јас заборавив да купам пријава за колоквиумов, дали наутро работи книжарата на Економски за да си купам?
Некој да не знае како се пријавува испит што треба само еден колоквиум да преполагаш? На iknow не ми дава да го пријавам предметот
Читалната не работи во недела Колеги, дали има нешто од материјалот Економика што не треба да се учи, освен 7ма и 11тс глава?
Јас според група сум кај Калина статистика и кај неа го пријавив електронски, но сега кога бевме за потписи беше гужва и индексите ги зимаа, ми се потпиша Драган. Кај кого треба да земам оценка? Да, на фб во групата Економски факултет 2016/17 од порано има ставено слика кои страни треба да се учат.
Нема врска тоа. На другарка и се случи обратно па ќе си земе оценка од кај Калина,ако Драган и се потпишал.Они се свесни дека на различни групи се потпишуваат така да уживај. Земи си оценка таму каде што си се пријавила електронски.
Нишо нема скратено т.е. он не кажа нишо али тие шо се од стратегии листот има во др држави како било и тоа ваљда не треба пошо се бројки некои небитни.
Здраво, дали некој знае дали мора да имаш 50% од отворените прашања на колоквиумот сметководство на трошоци за да си положен или тие се за повисока оценка?