Мора да положиме... Кои се не положиле, па зар ние, малку морална поддршка... Ги очекувам прашањата во среда, пред да се начукаш... Нема да се паднат може тие, ама ваљда нема Боки топла вода да измисли за нас.. Ти ја пуштам цела среќа...
[/quote] Мора да положиме... Кои се не положиле, па зар ние, малку морална поддршка... Ги очекувам прашањата во среда, пред да се начукаш... Нема да се паднат може тие, ама ваљда нема Боки топла вода да измисли за нас.. Ти ја пуштам цела среќа... [/quote] И сметковоство ќе ти ги кажам на 4ти полагам хаха
Мора да положиме... Кои се не положиле, па зар ние, малку морална поддршка... Ги очекувам прашањата во среда, пред да се начукаш... Нема да се паднат може тие, ама ваљда нема Боки топла вода да измисли за нас.. Ти ја пуштам цела среќа... [/quote] И сметковоство ќе ти ги кажам на 4ти полагам хаха [/quote] Јас на 5ти... бре бре, ај тоа знам дека ќе паднам, немам пипнато... А Маринка ги праела прашањата по некои си светски бази за сметководство така даааа... Господ нека ни е на помош... Ова ќе биде доооолг семестар
Па основен извор на прашања е Либро И онака се исти како од збирка плус некои задачки и така. Од претходните години викаат дека такви се паѓале. Така да збирка и прашања под рака и напред на учење
И сметковоство ќе ти ги кажам на 4ти полагам хаха [/quote] Јас на 5ти... бре бре, ај тоа знам дека ќе паднам, немам пипнато... А Маринка ги праела прашањата по некои си светски бази за сметководство така даааа... Господ нека ни е на помош... Ова ќе биде доооолг семестар [/quote] Нас ни е Љубиша, која е таа Марина не ме плаши сега
Пред се здраво на сите, јас сум нов член на форумот. Наредната година сум бруцош,односно сакам да се запишам на екомски факултет во Скопје, па ме интересира кој од следните смерови или како се викаат е најдобар. Се двоумам меѓу сл. Е-бизнис, Менаџмент или Финансиски менаџмент. Го ценам секое мислиње и се надевам дека ке добијам некои одговори или мислења на прашањево. Што би можел да работа по завршување на факултетот со некој од овие смерови, какви се предмети ке имам итн. Однапред благодарам до сите.
Јас на 5ти... бре бре, ај тоа знам дека ќе паднам, немам пипнато... А Маринка ги праела прашањата по некои си светски бази за сметководство така даааа... Господ нека ни е на помош... Ова ќе биде доооолг семестар [/quote] Нас ни е Љубиша, која е таа Марина не ме плаши сега [/quote] Марина е асистентка по предметот и мн други предмети поврзани со сметководство... Минатата година на 30 поени била границата од што бил "Лесен" колоквиумот, некои години и 25 била од 100, за да положат 50%... Абееее лепота... Ај па и еден предмет да паднеме чудо големо
Види според распоредот на предавања што го има Таки. После предавање отиди му или пред, како ти одговара, ќе те прими штом е тука.
Здраво колеги, дали оди некој на предавање еколошки менаџмент, каде можам да го најдам материјалот, во либро има две книги, ама ми рекоа дека само некои делови од таму требаат, ако знае некој нека каже?
Ќе може ли некој да ми каже дали финансиски пазари на предавање ви кажал какви задачи ќе има на колоквиум ...или оваа недела ќе ни ги каже??? И каков ќе ни биде колоквиумот ..дали отфрлил нешто друго освен 7 глава?
Ги отфрлил и теориите од 8ма глава... А за задачи јас еднаш знам дека еден ден неделава само незз дали утре или четврток ќе имаме од асистентите како вежби на задачи барем така било до минатата година...
Bи кажа ли професорот до каде ќе биде првиот колоквиум макроекономија, дали ќе има отворени прашања, задачи?
Дали некој знае, кај Бобек, какви теми подобро проаѓаат за да ни даде да презентираме(АКО ПОЛОЖИМЕ)... Во смисла, така по научно поддржани или интересни за публиката, поопуштени, со свои зборови? Ај ве молам ако некој има искуство нека ми пише...
што е работава со списоциве за запишување на колоквиум по некои предмети, дали пуштиле или ќе пуштаат списоци за колоквиум и професориве за прва година?