Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Мора да положиме... Кои се не положиле, па зар ние, малку морална поддршка... Ги очекувам прашањата во среда, пред да се начукаш... Нема да се паднат може тие, ама ваљда нема Боки топла вода да измисли за нас.. Ти ја пуштам цела среќа... :*

2. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    [/quote]
    Мора да положиме... Кои се не положиле, па зар ние, малку морална поддршка... Ги очекувам прашањата во среда, пред да се начукаш... Нема да се паднат може тие, ама ваљда нема Боки топла вода да измисли за нас.. Ти ја пуштам цела среќа... :*[/quote]

И сметковоство ќе ти ги кажам на 4ти полагам хаха ;( ]:)

3. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Мора да положиме... Кои се не положиле, па зар ние, малку морална поддршка... Ги очекувам прашањата во среда, пред да се начукаш... Нема да се паднат може тие, ама ваљда нема Боки топла вода да измисли за нас.. Ти ја пуштам цела среќа... :*[/quote]

И сметковоство ќе ти ги кажам на 4ти полагам хаха ;( ]:)[/quote]

Јас на 5ти... бре бре, ај тоа знам дека ќе паднам, немам пипнато... А Маринка ги праела прашањата по некои си светски бази за сметководство така даааа... Господ нека ни е на помош... Ова ќе биде доооолг семестар :)

4. maja0

maja0 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    33
    Па основен извор на прашања е Либро :D И онака се исти како од збирка плус некои задачки и така. Од претходните години викаат дека такви се паѓале. Така да збирка и прашања под рака и напред на учење :)

5. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    И сметковоство ќе ти ги кажам на 4ти полагам хаха ;( ]:)[/quote]

Јас на 5ти... бре бре, ај тоа знам дека ќе паднам, немам пипнато... А Маринка ги праела прашањата по некои си светски бази за сметководство така даааа... Господ нека ни е на помош... Ова ќе биде доооолг семестар :)[/quote]

Нас ни е Љубиша, која е таа Марина ]:) не ме плаши сега :rofl:

6. Rookie

Rookie Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Пред се здраво на сите, јас сум нов член на форумот. Наредната година сум бруцош,односно сакам да се запишам на екомски факултет во Скопје, па ме интересира кој од следните смерови или како се викаат е најдобар. Се двоумам меѓу сл. Е-бизнис, Менаџмент или Финансиски менаџмент. Го ценам секое мислиње и се надевам дека ке добијам некои одговори или мислења на прашањево. Што би можел да работа по завршување на факултетот со некој од овие смерови, какви се предмети ке имам итн. Однапред благодарам до сите. :)

7. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Јас на 5ти... бре бре, ај тоа знам дека ќе паднам, немам пипнато... А Маринка ги праела прашањата по некои си светски бази за сметководство така даааа... Господ нека ни е на помош... Ова ќе биде доооолг семестар :)[/quote]

Нас ни е Љубиша, која е таа Марина ]:) не ме плаши сега :rofl:[/quote]

Марина е асистентка по предметот и мн други предмети поврзани со сметководство... Минатата година на 30 поени била границата од што бил "Лесен" колоквиумот, некои години и 25 била од 100, за да положат 50%... Абееее лепота... Ај па и еден предмет да паднеме чудо големо :D

8. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Знае некој кога се полага еколошки менаџмент, на 3ти или 11ти ноември?

9. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Имаш на страната на економски
    http://www.eccf.ukim.edu.mk/studiranje/ ... uvanja/156

10. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Кога му е приемно време на Таки Фити знае некој? :)

11. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Види според распоредот на предавања што го има Таки. После предавање отиди му или пред, како ти одговара, ќе те прими штом е тука.

12. memory

memory Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    9
    Здраво колеги, дали оди некој на предавање еколошки менаџмент, каде можам да го најдам материјалот, во либро има две книги, ама ми рекоа дека само некои делови од таму требаат, ако знае некој нека каже?

13. maichkaaa

maichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    0
    Ќе може ли некој да ми каже дали финансиски пазари на предавање ви кажал какви задачи ќе има на колоквиум ...или оваа недела ќе ни ги каже??? И каков ќе ни биде колоквиумот ..дали отфрлил нешто друго освен 7 глава?

14. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Ги отфрлил и теориите од 8ма глава... А за задачи јас еднаш знам дека еден ден неделава само незз дали утре или четврток ќе имаме од асистентите како вежби на задачи барем така било до минатата година... :)

15. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Ако сака некој нека биде добар нека ги напише одговорите од домашната по макроекономија? :$ :$

16. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Тема 5 или 6? Тема 5 јас не земав, а за 6... В) В) А) В) Б) А) Б) А)... :)

17. Elenaaaaaaaa

Elenaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    31
    Bи кажа ли професорот до каде ќе биде првиот колоквиум макроекономија, дали ќе има отворени прашања, задачи?

18. Lady-Cha

Lady-Cha Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    23
    Дали знаете Микроекономија до кај е 1 кол. и какви прашања ќе има ???

19. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Дали некој знае, кај Бобек, какви теми подобро проаѓаат за да ни даде да презентираме(АКО ПОЛОЖИМЕ)... Во смисла, така по научно поддржани или интересни за публиката, поопуштени, со свои зборови? Ај ве молам ако некој има искуство нека ми пише... :)

20. b-girl

b-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    што е работава со списоциве за запишување на колоквиум по некои предмети, дали пуштиле или ќе пуштаат списоци за колоквиум и професориве за прва година?