Иначе колку што памтам првото ми беше тоа со обемот под А, второто под Б и последните 3-4 прашања од тестот ми беа сите 4 заокружени. 20 то и 22ро прашање беа исти, ги заокружив под А В и Г иако мислев дека е само под А.. ама нели се бараа три или четири точни... Седмото ми беше под В и Г зошто пишуваше во самото прашање дека треба два точни одговори да има, а беше ставено во групата со по едно точно. И деветтото ми беше под Г ама тоа на среќа го заокружив. Кажете вие другиве што бевте прва група што направивте.
22. Во секоја организација (претпријатие, установа, институција и сл.), како и во општеството во целина, постои хоризонтална општествена подвижност (социјална мобилност). Какви промени настанале кај лицето за кое можеме да кажеме дека се придвижило на хоризонталната социјална скала, што значи дека суштински не го променило својот социјален статус, односно останало во рамките на истата социјална група на којшто и дотогаш припаѓало: а) направило промени во своето образование б) преминало на друго (повисоко) работно место и располага со поголеми овластувања в) се зголемил неговиот доход г) социјалното поместување настанало со исполнување само на некој од трите посочени услови или врз основа на сите три услови заедно kaj mene ova beshe 20 i 22 i beshe so prashanja so povekje kraten odgovor a ima eden tochen uzhas :\
И во моја група исто и затоа ме збуни зашто во групата за сооциологија беше ставен само еден точен одговор и тоа беше направило промени во своето образование, а на тестот во повеќе кратен избор. глупост жива
абее првата страна кога ја видов се израдував си викам 10ка вадам , ама од 17то па до крај срцев удар....
Дали некој од постарите колеги може да ми каже дали се паѓаат прашањата од либро економика на вториов колоквиум? Делот за апсолутни и компаративни предности од темата Меѓународна економија не треба да се учи, (значи цела лекција 22.2 не треба), во суштина обрни внимание на инфлација,невработеност, фискална, монетарна политика, трошоците и се што е клучно, не губи време со детали А инаку на испитот имаше 40 прашања.
Колеги, како беше лани Еколошки, дали се паднаа прашањата, односно дали може само од нив да се учи? Ристо како не зафркна...
Мене некако обратно ми изгледаше, првиов ми беше многу лесен секако 5 пати да се чита едно прашање сосе одговори. Фала ти.