Да ве прашам дали знае некој во врска со економија: На пазарот на труд кога ефектот на супституција преовладува над ефектот на доходот, зголемувањето на платите ќе предизвика: а)зголемување на побарувачката на труд б)намалување на побарувачката на труд в)пораст на понудата на труд г) опаѓање на понудата на труд урочи ти
a i v se tocen odgovor bidejki preovladuva efektot na supstitucija a koga e obratno efektot na dohod paga ponudata za trud i pobaruvackara za trud
Дали може да имаш статус на редовен студент и да бидеш вработена, пријавена и осигурена. Знам дека со работата сигурно нема да стигнам и на предавања да идам како редовните студенти ама поентата ми е да не плаќам дупло партиципација ако се ставам вонредно. И дали вонредни студенти имаат право да полагаат колоквиуми или идат директно на испит?
Здраво сакам да прашам дали некој знае за испитот по математичи методи дали професорката дава слични прашања и задачи како и на колоквиумите?
Ако презапишуваш задолжителен предмет, дали во новиот семестар може да го ставиш на местото на изборниот, т.е. ако имаш 3 задолжителни и 1 изборен, да имаш 4 задолжителни?
Како иде работава со изборни предмети? Колку вкупно треба да имаме до 4та?колку пати може да не запишеме изборен предмет? Не ми е јасно ништо може ли некој да ми објасни?