Да имаше завршено електро, машински или на финки да, но економскиот факултет не е прифатен во странство затоа што и тие си имаат полно економисти како и ние во МК. СО економски факултет во германија можеш да работиш во некоја фабрика во прехрамбена индустрија и да полнис тегли со кисели краставички. Ова го кажувам бидејќи моите колеги тоа работат. На интернет зависи на која генерација си ако си од 2012 па наваму на iknow системот можеш да проверис а и плус нели таму вие пријавувате испити колоквиуми.
а како го пресмета тоа 8200? тоа знаци дека за еден предмет од 8 кредити се плака 1640 ден. и јас го прашав истото пред некој ден ама никој не ми одговори дали некој земал предмет плус и што значи тоа ако земеш еден повеке?
Кога се презапишува предмет? Јас Статистика не го полагав во јуни, ако сега не го положам, дали треба да го презапишам или имам право уште во јануари да го полагам?
Колешки ве молам за одговор може ли да се задоцни со запишување на трет семестар јас се наоѓам во Германија а ми бараат потпис лично од мене за пракса кај што сум ве молам помогнете ми ...
Broj na krediti x 3.33 x kurs na NBRM Taka mi imaa kazano i taka si go presmetuvav Nemora, ako imash pogolem prosek od 8.5 togash mozesh da zemesh poveke, a inace do 35 krediti vo semestar ke gledash da ti bidat. Dali ima nekoj od prethodnite godini shto go slushal predmetot Demografija kaj Marija, dali e lesen?
decki aj predlog izboren od nas fakultet da ne e samo : demografija opstestveno bogatsvo planirav industriska politika i angliski uste 1 mi fali Baram predmet lesen bez pravenje prezentacija.
Некој искуство со методи на продажба, анализа на временски серии и индустриска политика ? Два ми требаат и се мислам помеѓу овие.
Дали има потреба од некои документи при упис на 29 и 30ти авгст или од таму ни даваат пријавни листови и уплатници?
Демографија. Прелесен предмет со книга на полагање, читаш само колку да знаеш да се снајдеш на полагање
Марија е супер асистент. Демографија е супер предмет. Лесен, се полага со книга првите 10мин од колоквиумот. Се вадат 10ки без проблем, ама со учење- нормално. Организациско однесување. По кој предмет?