Дали по демографија има некои задачи за решавање или само теорија е бидејќи во некоја од групите прочитав дека Гордана ќе предава
нема задачи само теорија има и формули некои за пресметување на наталитет и морталитет, продност, и некои такви сл формулиза за мажи и жени.....а книгата на полагање ја дава 10мин. и си решаваш со книга отворена тест Анализа на временски серии каков е за изборен предмет лесен ли е и начин на полагање
Дали во прва година прв и втор семестар се бираат изборни? И ако се бираат кои се онака највеќе бирани и полесни?
(7. Потврда за уплата на 3300 денари (прва рата) за: Предметни програми, Водич) да ве прашам зошто сега пишува тука прва рата? зарем ќе има и друга? и зошто е ова потребно за упис?
И испитот и колоквиумот се на пишување. По 10 прашања, со свои зборови да објасниш, општи се прашањата. Присуството не е задолжително. Мене ми беше лесно, супер поминав, но доколку не ти одат такви предмети може да се зезнеш.
Јас веќе уплатив 1100 сега дури читам тука вакво нешто. Што да правам сега и не е можно волку да е скапо
може да се смене изборниот предмет некако или не? (прва година ке бидам сега) прашувам за смерот економија