Некој што има искуство што му го земале индексот поради препишување да не знае колку време се чека да стигне во студентски бидејќи го чекам од мај.
продавам учебник математика за економисти е-бизнис (сите смерови имаат математика во прва година, понатаму е различно)
За е-бизнис за прв семестар дали се избираат изборни (кога се избираат?) ? Ако да, дали може да препорачате некои полесни? И воедно кои книги се потребни да се купат оригинали или копии? Многу прашања се ама да се информираме бруцошиве навреме.
да се избира еден изборен предмет за прв семестар и два за втор семестар на самиот почеток на семестарот, односно кога ќе пријавуваш онлајн и воедно на денот на упис во пријавата треба да го наведеш изборнио предмет, како полесен го препорачувам трговско право, од искуство, го положив предметот со учење по два и пол саати за секој колоквиум со оценка осмица. се учи од прашања од копирница кои се веќе одговорени, и од нив се паѓаат 95%. за прв семестар ти треба само математика оригинал бидејќи со неа се полага. другото може да ти биде скрипта, не се толку строги професорите околу тоа.
Прва година сум и на страната уписи.уким не ми стигна известување дека сум примен, а на страната од факултет сум си примен во државна квота. А слушам од другиве факултети им стигнало дека се примени и на таа страна им стигнало.
Можеш да смениш јас колку што знам ама додека не се почнати предавања. Оди до студентски и прашај како и да е.. можно беше до лани тоа сум 100% сигурна.
Предлог изборни за 3 семестар ? Искуства со Калина и предметот статистика , на што да се посвети внимание ,што се паѓа одприлика? Трговско право (доколку си 1год.)
Продавам книги: Основи на економија- оргинал Математика збирка - 2016 издание оргинал Основи на сметководство книга - копија+прашања Трговско право книга копија+прашања. По поволна цена, повеќе инбокс
За смер сметководство и ревизија, 7 и 8 семестар дали некој знае со сигурност по колку има и кои задолжителни предмети се ? Има разлика во списокот со предмети од Прирачникот и од странава на Интернет.
Продавам -Основи на економија(копија)+прашања -Основи на сметководство(копија) -Математика за економисти книга(оргинал), збирка (и оргинал и копија) и таблици (оргинал) -трговско право (копија)+скрипта
демографија, однесување на потрошувачите, а за Калина што да ти кажам, она нема ништо предадено ко што треба само она знае што ќе ни се падне на испитот