Времето варира... Математика за 2 недели, Менаџмент за 2 саати има... Значи мн зависи дали се прегледуваат оптички тестовите или не... Верувам дека си прва година, па сметководство, економија, ќе имате за 3-4 дена, а и на денот на полагањето ќе ви кажат кога да очекувате резултати...
Може ли некоја да ми каже дали некогаш полагала во Читална и по колку ги седнуваат на маса и дали секој седи каде сака?
Зависи колку души полагате. Ако има многу гужва тогаш седнуваат и по четворица на клупа (еден наспроти друг), а ако сте помалце тогаш по двајца. Инаку за место најчесто асистените одредуваат, али ако толку сакате со колегите да седите заедно, совет-отидете порано и меѓу првите влезете. Првите најчесто си бираат, а последните што ќе влезат потполнуваат незафатени места каде што ќе најдат.
Kолешки мои драги, јас сакам само да ви посакам успешна колоквиумска недела, кршете сите раце нозе ( НЕ БУКВАЛНО )
Пола саат пред полагање треба да бидете дојдени, за во случај да ве читаат пред полагање, а освен индекс јас кога полагав економија и дигитрон носев требаше да решиме една задача. Не знам дали имате уште задачи во економија. Не предава на економски, еве го наставниот кадар. http://www.eccf.ukim.edu.mk/za-fakultet ... aven-kadar
Колешки мн среќа на колоквиумот Менаџмент да не служи утре... Дај боже да се фалиме утре со положен колоквиум...
Коа сме кај тоа ај уште нешто да прашам: кај суштина на социјален поглед покрај сите понудени решенија секогаш има и поради индустрискиот прогрес работата не претставува задоволство, а во учебникот е поради инд прогрес и рутинирање на работата таа не претставува задоволство.И сеа..првото е точен одговор или не?
Јас мислам дека не е Мене и не ми е јасно, на едно место е симулира со иднината(ама ова со потенцирани црни букви), а на друго симулирање на иднината, и сеа кое е точно, пошто во сруга имало таква зезанција....
А кај Outsorcing Видете кај фактори потенцирано Посветеност наспроти флексибилност, а на наредната страна, дека факторто Обврски наспроти флексибилност е долгорочен, не е битна долгорочноста, ама на едно место посветеност, на друго Обврски, во иста лекција 2 реченици разлика... ќе паднам во агонија, ова не е можно да се положи...
Срце не се буни и не се нервирајјј...Сега баш проверив.... Во од либро прашањата што се постари пишува дека е точно обврска наспроти флексибилност, а исто така го има и во стариот учебник како потенцирано Обврска и флексибилност ама за разлика од ова во новиов учебник потенцирано е Посветенсот наспроти флексибилнот! Уживајј не се замарај многу, колку повеќе прашуваш толку се ќе ти се измеша! И да Среќно на сите, кршете раце, нозе
Пак јас А ова со човечката способност на менаџерот..што треба да е точно За да биде менаџерот ефективен во човечката способност тој треба да развие сопствен став на гледање на човечки активности така да: 1 ги препознае чуствата и мислењата што ги носи во дадена ситуација 2 има став за сопствени искуства кои ке го оспособат да ги проценува и учи од нив 3развие способност во разбирање како другите со нивнте акции и зборови се обидуваат да комуницираат со него 4развие способност за успешно комуницирање на сопствени идеи и ставови со оние на другите
Колешке не сите прашања од либро ги има во новата книга, и ако има прашања како овие твоиве, цела генерација ајт со здравје треба да биде... Опуштено, ќе биде добро, сите викаат воочливите набројуванки ги имало...