Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Зависи кој предмет, и нема некое правило :)

2. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    3.742
    Oд прилика ме интересираше за колку време?

3. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Времето варира... Математика за 2 недели, Менаџмент за 2 саати има... Значи мн зависи дали се прегледуваат оптички тестовите или не... Верувам дека си прва година, па сметководство, економија, ќе имате за 3-4 дена, а и на денот на полагањето ќе ви кажат кога да очекувате резултати... :)

4. Obu

Obu Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Може ли некоја да ми каже дали некогаш полагала во Читална и по колку ги седнуваат на маса и дали секој седи каде сака? :P

5. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    :D
    Зависи колку души полагате. Ако има многу гужва тогаш седнуваат и по четворица на клупа (еден наспроти друг), а ако сте помалце тогаш по двајца. Инаку за место најчесто асистените одредуваат, али ако толку сакате со колегите да седите заедно, совет-отидете порано и меѓу првите влезете. Првите најчесто си бираат, а последните што ќе влезат потполнуваат незафатени места каде што ќе најдат.

6. Obu

Obu Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Фалаа :) п.с. како и да е мора порано да одам да не ме фати пензионерска гужва во вторник :)

7. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    3.742
    Само индекс се носи на полагање така? И колку време треба да бидеме дојдени пред полагање?

8. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Kолешки мои драги, јас сакам само да ви посакам успешна колоквиумска недела, кршете сите раце нозе ( :!: НЕ БУКВАЛНО :lol: :lol: )

На Mamba-Jamba, Srekicka и Libera им се допаѓа ова.
  9. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    2.476
    предава ли професор Шајноски на Уким? збор два за него? :(( шо бара човекот? како оценува?

10. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Пола саат пред полагање треба да бидете дојдени, за во случај да ве читаат пред полагање, а освен индекс јас кога полагав економија и дигитрон носев требаше да решиме една задача. Не знам дали имате уште задачи во економија.

Не предава на економски, еве го наставниот кадар.
    http://www.eccf.ukim.edu.mk/za-fakultet ... aven-kadar

11. Lady-Cha

Lady-Cha Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    23
    Кој е тој дополнителен материјал Микро и дали некој ги има презентациите ???

12. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    3.742

Имаме задачи да.. Туку дали некој беше петокот на трговско право? Дали знае што ќе се падне?

13. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Колешки мн среќа на колоквиумот Менаџмент да не служи утре... Дај боже да се фалиме утре со положен колоквиум... :)

14. denci

denci Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Коа сме кај тоа :D ај уште нешто да прашам: кај суштина на социјален поглед покрај сите понудени решенија секогаш има и поради индустрискиот прогрес работата не претставува задоволство, а во учебникот е поради инд прогрес и рутинирање на работата таа не претставува задоволство.И сеа..првото е точен одговор или не? ;)

15. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Јас мислам дека не е :) Мене и не ми е јасно, на едно место е симулира со иднината(ама ова со потенцирани црни букви), а на друго симулирање на иднината, и сеа кое е точно, пошто во сруга имало таква зезанција.... :)

16. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363

Симулира со иднината(Потенцирано ти е, а тоа симулира на инднината е во друг контекс) :)

17. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    А кај Outsorcing Видете кај фактори потенцирано Посветеност наспроти флексибилност, а на наредната страна, дека факторто Обврски наспроти флексибилност е долгорочен, не е битна долгорочноста, ама на едно место посветеност, на друго Обврски, во иста лекција 2 реченици разлика... ќе паднам во агонија, ова не е можно да се положи... :devil:

18. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363

Срце не се буни и не се нервирајјј...Сега баш проверив....
    Во од либро прашањата што се постари пишува дека е точно обврска наспроти флексибилност, а исто така го има и во стариот учебник како потенцирано Обврска и флексибилност ама за разлика од ова во новиов учебник потенцирано е Посветенсот наспроти флексибилнот! ;)
    Уживајј не се замарај многу, колку повеќе прашуваш толку се ќе ти се измеша!

И да Среќно на сите, кршете раце, нозе :D

19. denci

denci Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Пак јас :lol: А ова со човечката способност на менаџерот..што треба да е точно
    За да биде менаџерот ефективен во човечката способност тој треба да развие сопствен став на гледање на човечки активности така да:
    1 ги препознае чуствата и мислењата што ги носи во дадена ситуација
    2 има став за сопствени искуства кои ке го оспособат да ги проценува и учи од нив
    3развие способност во разбирање како другите со нивнте акции и зборови се обидуваат да комуницираат со него
    4развие способност за успешно комуницирање на сопствени идеи и ставови со оние на другите :wasntme:

20. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Колешке не сите прашања од либро ги има во новата книга, и ако има прашања како овие твоиве, цела генерација ајт со здравје треба да биде... Опуштено, ќе биде добро, сите викаат воочливите набројуванки ги имало...

На denci му/ѝ се допаѓа ова.