Што се паѓа најчесто на колоквиум по: -Макроекономија, дали од книгата болдираните дефиниции, графици, какви есејски прашања и дали истите задачи со сменети бројки од предавање? -Микроекономија, има ли задачи, графици?
@booom! Макроекономија го имам положено одамна, памтам дека графиците беа доста битни, Мандел Флеминг модел и учете ги и тестовите што ги дава на предавањата.
Zdravo devojki, jas sum prva godina na ekonomski i predmetive site mi odat super samo osnovi na smetkovodstvo malce potesko bidejki prv pat se sretnuvam so predmetot i novi poimi malce nerazbirlivo mi e, dali nekoj moze da spodeli iskustvo vo vrska so predmetot i na sto povekje da obrnam vnimanie?
@bestrong Мене ми беше лесен предметот, го положив на колоквиуми. Учи од книга, лесно го положив во прва година, тогаш Љубиша го предаваше предметот. Сега кој го предава?
@bestrong Далеку од тоа дека Љубиша добро предаваше. Не ни одев на предавањата кај него, дома сама од книга го совладав материјалот.
@bestrong Јас од книга учев, не од прашања. Сега како е консултирај се со генерацијата дали се паѓаат.
На отсек Финансиски менаџмент сум, втора година, вонреден студент. Ќе може ли некој да ми каже за предметитве што треба да се учи? Немам појма, зошто не одам на предавања. Кои глави или до која страна треба за прв колоквиум: Макроекономија (огромна ја видов книгава во Либро ), Финансиски пазари и институции, Трговско право и Финансиско сметководство? Фала многу
Макроекономија од 1 до 7ма глава, Финансиско сметководство првите 100 страни од книгата, ФПИ не сум сигурна.
Ако сака некој да сподели искуство со основи на маркетинг тешко ли е на полагање биејќи професорката кажа минатата год ја спуштила 20поени граноцата
Ако го предава сеуште Зоран Миневски предметот лесно се положува, истите примери од книга само сменети бројки. Ќе помогнат. Збирка немате?