Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    девојќи јас малце касно ви пишувам ама се надевам дека ќе ви е од корист
    Шуклев има тактика за учење
    јас по 1 неуспешен обид на испит во Јуни. решив во август да идам на консултации кај столе (ова беше пред 2 години)
    столе ми го кажа следново
    ако до првата запирка од понудениот одговор се е точно а после неа напишани се триста глупости одговорот се смета за точен и тој треба да се заокружи
    ако до првата запирка има 1 изменет збор, а после неа се е точно напишано тоа уствари е грешно и не треба да се заокружи
    Со лесно утре, партали да напраите и да се фалите тука дека сте го средиле Шуклев =)

2. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Вииип паничарката да се јави на рецепција и да каже како поминала на менаџмент! Очекувам да каже дека го решила Шуклев :devil:

На miljkovic му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Ќути што го растурив... :devil: Нездрав, старо дртало низаедно... Абе имав прашања од тие со проценти од истражувањата и не е дно две, абе 9... Тој е нездрав.. Отидов на консултации ми рече ова нема да се падне ми се падна... Абе швркнат е жими мајка... Ај да ми се точни кејсовите... Инаку еден ќе треба да има положено јас мислам од втора група....

4. maichkaaa

maichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    0
    Има ли некој што полагаше денеска менаџмент од 10:30???

5. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Јас заборавив да ви кажам дека има он обичај така да зафркава. Нас така на предавање ни рече таа табела не ја учете, нема да ја дадам, и на крај се паднаа од неа 2 прашања. Затоа совет-тоа што ќе ви каже дека нема да се падне убаво да си го научите. Моево 4годишно искуство ме научило да не верувам на ниеден професор ниту асистент околу начинот на кој ќе биде формулиран тестот за колоквиум.

6. Blue-eyes-girl

Blue-eyes-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    30
    Луѓе за матура кои предмети интерни и екстерни треба да се земат за полагање за запишување на еконосми факултет .. АЈ ако знае некој нека пише ..

7. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    Eкстерни: Македонски јазик и Англиски\Германски\Француски јазик или Математика;
    Интерни: Филозофија, Социологија, Историја, Математика(ако не си го избрала како екстерен или јазик) (ако си гимназија) :)

На Blue-eyes-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SokOdGrozje

SokOdGrozje Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Сакав да ве прашам за мислење околу математиката на економскиот факултет. Според вас тешка ли е многу, оноа треба ли стварно замарање и ако не ти оди нема шански да поминеш итн итн... Бидејќи сега сум 4та год.и почнуваат главоболките за тоа каде на факс и не дека математиката ми е којзнае колкав проблем, но сепак не ми е ни број еден :) И само во прва година се изучува во сите смерови?

9. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Не е до толку тешка за да не може да се положи, плус професорот сега дозволува и збирки да се носат на полагање, па во случај да не знаеш нешто, може да се снајдеш да видиш како се решава. Се подразбира дека со вежбање, приватни часови се положува, инаку ја има само во прва година.

10. Tanjich

Tanjich Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    64
    Луѓе ај помош малку...економија треба да правам проект за фактори и ниво на економски развој на РМ...има ли некој барем нешто за ова...барав на нет ама многу малку има неколку реченици...

11. maichkaaa

maichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    0
    Колешки ај кажете ми што мислите дали Шуклев ќе ја спушти границата..Пошто имам 50 поени..за едно :/ ЌЕ се изедам жива :/

12. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    На првото предавање кажува на колку ќе ја спушти. До сега, секогаш на колоквиум ја спуштал, би требало и сега да биде така. Оди на увид, види да не си најдеш некое поенче.

13. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Леле леле аааааааааа НАЈСРЕЌНА СУМ, неможам да се соземам... 62, да да да.... Лелееееее ах имало господ, ПРОКЛЕТ ШУКЛЕВ :) Среќичка фала ти на поддршката :)

На Mamba-Jamba и Srekicka им се допаѓа ова.
  14. maichkaaa

maichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    0
    Епа Виииип со среќа нека ти е :))))))))))))) А јас ќе си се надевам дека ќе ја спушти ако треба и за едно поенче ххахах

15. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Ќе ја спушти, јас гарантирам... :D

16. maichkaaa

maichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    0
    Се надевам..надежта последна умира :( :( :(

17. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Нека ви е со среќа, да го смачкате и вториот! :)

На denci, maichkaaa и Viiiiip им се допаѓа ова.
  18. Puflice

Puflice Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    120
    Луѓе,мене една работа не ми е јасна,Микроекономија и Макроекономија се полагаат одделно во прв семестар или заедно во Основи на Економија,затоа што има ставено датум за полагање за сите три различно. :^)

19. maichkaaa

maichkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    0
    Во прва година се слуша предметот Основи на економија ..И има два дела микроекономија и макроекономија..ама спаѓаат и се полагаат по предметот Основи на економија..А веќе во втпра година Микро И Макроекономија се слушаат како одделни предмети :)

20. denci

denci Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Ви честитам на сите што поминавте на менаџмент!Јас имав послаби резултати :( што би се рекло не поминав..па сакав да ве замолам да ми посочите на што да внимавам (некое ваше искуство, сознание) коа ќе дојде ред за испитот :) Однапред ви заблагодарувам