колешке што направи за демографија , јас сакам да преполагам ама незнам за пријава што треба да се прави дали ке важи од колоквиум или што треба да правиме?
Ништо не направив не ја знам постапката, затоа пишав тука еве уште еднаш замолувам некој постар да ни помогне и да ни објасни што треба да направиме за да преполагаме предмет?
@Leat @feminka97 Ne sum sigurna, no od toa sto imam slusnato od kolegite znam deka treba na studentski da se otide I da vi ja ponistat ocenata I prijavata od prethodno. I posle na polaganje najnormlano so nova prijava. Za sigurno prasaj te na studentski. Mozebi treba I do prof da se otide.
Дали може некој да каже што падна на вториот колоквиум по Основи на економија и основи на сметководство? И некој што бил лани на испит по овие два да кажи на што да обрнеме внимание и што најчесто паѓа?
3 теоретски прашања а за задачи мислам дека имаше 4. Една група за аритметичка, друга за геометриска прогресија, исто и за изводи во една а интеграли во друга, една за кредити во двете групи и една од тие задачите со долговите, антиципативно и декурзивно плаќање(не ми текнуваат како се викаа). Мислам дека не се паѓаше од Комбинаторика. Вака беше лани.
Може некој д ами каже нешто повеќе за изборниве предмети и кој друг го препорачувате? Економска статистика и Интернет маркетинг
прашањата теорија знам дека обично паѓаат од збирката така да разгледај ги, една задача за кредити ( се бара амортиза. план за последни две год обично) и влогови и ренти комбинирана ти се отприлика сигурни, аритм. или геометриска, разгледај и диференцијали оти имаше и таква, матрици (јас ја имав гаус метода), од веројатност лани имало со Бајсова и комбинаторика во друга група, па со среќа
Дали доколку паднам на вториот колоквиум и треба да одам на испит сега во Јануарска сесија треба да го пријавам предметот електронски како испит?
Здраво колешки, според вас кој е подобар за часови по сметководство на трошоци Баже или Славица? И предлог изборни предмети за 4 семестар
Јас немам одено на сметководство ама за математика одев кај Баже и задоволна сум , а пријателката одеше кај Славица на сметководство знам, добро објаснувала , ама таа падна на крајот .Имам слушано за сметководство дека со Иван ги работеле слични задачи што паѓале на испити и колоквиуми.За баже немам јас слушнато дека предава сметководство , ако предава сигурно добро објаснува.