Во јануарска испитна сесија е најлесно за положување менаџмент. Ги дава скроз истите прашања од двата колоквиуми и истите кејсови. Запиши си ги прашањата и на нив највеќе обрни внимание, оди и на увид за да ги видиш точните одговори на кејсовите.
Некој совет за успешно положување на Основи на маркетинг? На што да се обрне повеќе внимание, како од прилика изгледаат прашањата што се паѓаат и слично ?
Имате ли идеи за теми за бизнис за проектните што ги браниме на крајот од 4та година во склоп на матурата? Ми треба нешто конкретно од областа на маркетинг, менаџмент, претприемници/претприемништво, мал, голем бизнис итн итн... Не мора темата само идеи бидејќи немам поим -.-
Срце, јас можам готови да ти дадам, КУП... Причини за неуспех на мал бизнис, Бдп и неговиот пораст како примарна цел на економската политика на Македонија, Анализа на големите светски монополи и сл.... Исконтактирај ме во Лп, ако нешто ти врши работа...
Kолеги, дали некој знае кои од врамените делови по финансиски пазари и институции ќе ни бидат потребни за првиот колоквим?
ајде да те израдувам, ќе ја спушти, секоја година ја спушта или на 40 или на 45 нас ни ја симна пред 2 години на 30 ама зошто имаше преголема галама и никој не го слушаше се заинаети и ја качи на 40 =) така да можеш да си спокојна положена си гарант
Што е финтата со прашањата, од тие ќе ни се паднат, или? А, да и од каде учите од скрипта или презентации?
фала ти многу вип инаку, се сложувам со сите тука дека шуклев мора да ја спушти границата бидејќи многу се слаби резултатите, само треба трпение ќе каже сам на некој нареден час, затоа нема потреба од нервози сите оние кои сега за сега го имате "паднато"
Ај јас пак, сега помина менаџмент ама маките не стивнуваат додека не помине оваа пуста колоквиумска... Финансиско сметководство...? Како да учам, што? Читам читам и заспивам, вчера одвај 60 страни поминав, уште 120 имам, ама мислам дека ништо незз... Ај од минатите генерации искуства? А не би било лошо и за Пазари искуства како да учам.... Со разбирање, ок ама.... како? И за проклетиот Макро кој што дрдља дека ќе има и на пишување и надополнување, а ако има така јас мислам до другата година ова време ќе ги прегледа... АЈ ве молам, помош....
Фала колешке..Сепак јас денеска се конултирав Со Шуклев и ми рече да одам во понеделник ќе ми каже..А пак Столе ми рече да почекам до првото предавање после колоквиумска недела