Му напишав во петокот сеуште ми нема вратено затоа прашав да не има некој во иста ситуација. Фала ти сепак.
Јас кога преполагав втор колоквиум само на испит ми се паднаа истите прашања, истиот тест и истата група. хаха па сеа ти види
Некој што вршел промена на смер ако може да ми објасни како иде постапката и за колку дена одобруваат?
Ве молам некој да сподели искуство како е на испит основи на сметководство, какви задачи најчесто паѓаат и слично, оти на колоквиум ми беа некако тешки. Фала однапред
Амортизација,фифо/лифо,БС(2 под прашања колку е вкупен и работен капитал) ,да одредиш што оди на дебит/кредит... Имаш 10 прашања точно неточно останатите 30 се во вид на текстуална задача и мораш да пресметаш за да го дадеш точниот одговор,има и по некоја дефиниција во овие на заокружување .
На колоквиум имаше 10 точно неточно,9 на заокружување и 3 отворени. Ќе има пак сигурно точно неточно тоа е за дефинициите, на заокружување за набројуванките.
Ако може некоја од постарите колешки да ми каже совет за избор на ментор од катедрата Сметководство и ревизија за одбрана на дипломска?
@tranquila Лесен предмет е, земи го. Со малку учење и основно познавање англиски се вади добра оцена.
Има некој што падна ФПИ на втор колоквиум и сега го има на некој список Дополнителен испит ? Што е тоа Дополнителен испит?
За да запишеме 5ти предмет со помалку кредити од друг факултет, потребен ли е просек или може и без тоа? Ако може предлог за изборен предмет полесен од друг факултет. Фала колеги
Лимитот е 35 кредити. Не е битно дали имаш просек или не. Ако имаш 4 предмети по 8 кредити ти остануваат уште 3 кредити. Најчесто се зимаат предмети од типот на олимпизам, одбојка на плажа и сл. кои носат 2 кредити и кои не се полагаат - потребно е само да направиш семинарска. Во летен семестар го зимаат Етика, но тој носи 4 кредити. Сега слушнав дека го направиле покомплициран, така да не знам што да ти предложам да земеш. Ѕирни тука за листа на предмети.
Колеги , кажете некој изборен добар за летен семестар , втора година . Смет. контролни и МЧР дали се добри , некое искуство ??
Колеги, некој да сподели искуство со предметите Применета економија и Управување со системи, и предлог за два изборни летен(4-ти семестар)?