Ова што го имаат ставено некој нов наставен план 2017/18 важи сега за овој семестар при запишување или сеуште по старо е? Дека се имаат сменето доста изборните и некаде задолжителните предмети
Kolegi ve molam mislenje za osnovi na ekonomija na zivotna sredina angliski 2 organizacisko i ebiznis?
Во водичот има дадено 3 изборни за прва година: вовед во економија на животна средина, организациско однесување и е-бизнис. И не ми е јасно зошто ги нарекуваат изборни кога и вака и така само тие може да се изберат. Ако може некој да даде мислење за овие предмети.
Е-бизнис ти е книгата на англиски, тестовите беа исто на англиски и беа на заокружување. Во зграда до прашањето ти пишува колку точни има. За предавање не мора да одиш, предава од презентации и ги става на Zephyr. Интересен предмет (мене ми беше задолжителен)
Kade moze da gi najdam da gi vidam knigite za angliski2 i ebiznis kolku e obemen materijalot i sto opfakja?
Како се сметаше тоа со кредити за плаќање? Колку е еден кредит? За да израчунам колку ке ми биде партиципацијата
Како со 3,33? Извини, изгубена сум не ми е јасно Едит: А добро сфатив. Еден кредит е 3, 33 евра и множам со колку кредити имам. Фала ти и извини уште еднаш
Организациско најубаво да го положиш на колоквиуми или во прва испитна сесија, август и јануари е на 3 отворени да раскажуваш цели лекции. На колоквиуми имаш на затворени и 2,3 отворени на прв, на втор мислам не даде отворени. Учиш од скрипта за прв, за втор делови од книга, имаш и прашања од Либро што се паѓаат, плус поени од редовност и 10 ако направиш презентација.
Менаџмент на ризик е лесен, ама не толку интересен предмет. Книгата не е многу голема, има прашања што се паѓаат на прв, втор е потежок. На испит е лесно пошто исто се повторуваат прашањата. Добиваш плус поени од редовност, цело време пушта списоци и плус поени ако направиш презентација.
Кажете демографија за испит како е ?? И некој изборни за 4 семестар коропоративно/мчр/интернет маркетинг/ оргранизациско ? Продавам статистика оригинал.