Ти си ја тераш програмата по која си упишана. Нема врска измени и слично, тие важат за студентите кои учат според новата програма. Доколку сакаш да се префрлиш од стара во нова програма ќе платиш 10 000 денари.
Zadlozitelni ni se statistika i sport i imame da izbereme 3 izborni no nekoj od studentite ni rekoja deka moze da izbereme 2 izborni predmeti demek so 21 mozelo da se zapises semestar dali e ova tocno??
@sorbet Од каде оваа информација дека може да се плати 10000 за префрлување од стара во нова програма?
Ако предмет што не ми е положен и повеќе не е задолжител односно е префрлен во изборен по нова програма, што да правам?
Нешто повеќе за предметиве ако знае некој некоја инф: 1) Статистика за бизнис и економија кај Калина 2) Вовед во економија на животна средина 3)Организациско однесување 4)Основи на е-бизнис кај Сашо Јосимовски.
Статистика не е тежок предмет но е обемен и полесно е да го положиш на колоквиум на пола материјал,бара многу вежбање но се е по формула и само заменуваш. На полагање она ви дава формули таблици , дозволен е калкулатор.
Дали да земам изборен основи на е-биизнис или предмет од друг факултет? (пошто англиски не сум баш нај нај ) па затоа ве молам што би ми препорачале? И дали основи на е бизнис е целиот материјал на англиски?
Здраво ме интересира дали кога ќе го заверувам летниот семестар и ако ги презапишам испитите кои не сум ги положила дали за нив ќе платам повторно
Летен семестар се заверува во мај. Сега се заверува зимскиот. Инаку, кога ќе заверуваш зимски и упишуваш летен ако предметите ти се од летен семестар и не ти се положени ќе ги презапишеш и повторно ќе платиш за нив. Накратко - предметите се презапишуваат и се плаќа кога ќе запишеш соодветен семестар. Имаш фора од три испитни сесии да ги положиш предметите.
Мене ми се од зимски семестар.И сега кога ќе ги запишувам предметите од летен ќе треба и неположените да ги презапишам?