Здраво на сите, да прашам за АГРАРНА ПОЛИТИКА дали прашањата што беа постирани пред некое време што се паѓале на прв колоквиум ( мислам дека од ЛИБЕРА) се на заокружување , и дали е точно дека професорот давал едни исти прашања односно дека ќе бидат тие. Благодарам однапред и поздрав
Да, прашањата ќе бидат на заокружување, со повеќе можни одговори, ама велат лесно е да се препознае точниот. Дали ќе ги даде пак овие не знам. Поздрав.
Не знаев дека увидот се однесува на проверка на читачот...знам ја што сум заокружила, но сакам да знам што е точниот одговор..зборам за менаџмент- ни тест со прашањата ни точни одговори, па да знаеме каде да не згрешиме следниот пат!Ај ве молам некој ако беше во групата од 8 сабајлето нека пише што прашања им се паднаа..додека ви е уште свежо.може и лп фала ви..кога ќе можете... сега учете за другите предмети
Девојки имам едно прашање како се премсетува четврти корен од пример 32? Сум ги заборавила овие Знае некоја???
Па најлесно ти е да си го разложиш бројот на множители на пр. 32=2*2*2*2*2=2^5=2*(четврти корен од 2)
Со дигитрон Па обично ваквите вредности се оставаат така, разложени до минимум. Ако ти треба некоја ептен точна вредност, во децимали, не знам... јас би го оставила како 2*4ти корен од 2
Феминки може едно прашање.. Дали ако ми фали еден бод можат условно да ме пуштат на втор колоквиум па да го вратам тој еден бод? Дали да прашам?
Офф Ани Јас кога полагав трговско, тие што паднаа за еден поен, им дозволуваа да го вратат тој поен на втор колоквиум, ама тоа го имаше соопштено во резлутатите. Ако не пишува ништо, оди до кај асистентката и прашај ја, ама мислам дека нема да ти дозволи, затоа што во испитна сесија, трговско се полага само паднатиот колоквиум. Така да и да не ти дозволи, немаш гајле.
Прашање до постарите колешки. Финансиски менаџмент го положив,но со 19 поени. Минимум треба да имам 60 за да одам да си земам оцена. Science fiction е да извадам 35 на вториот колоквиум,но дури и тогаш не знам дали ќе имам 60,затоа што слушнав многу малку поени давал за семинарската,а и сите домашни да му ги однесам,нема да имам.. Некоја некако да ме утеши,да ме насочи некаде.. ? Фала ви.
ако си редовна на предавање и имаш домашни, плус акло земеш семинарска ќе немаш проблем јас во трета го имав истиот метод беше ако ептен па не знаеш на што си иди и прашај го проф, фин е нема зошто да ти е страв или непријатно