Срќичка мислам дека не си во право за испитот,јас го положив на испит ама го полагав цел иако го паднав на прв(не го ни учев тогаш бев само да ги видам прашањата и слично ) А Ани мислам дека не пуштат ама ти види прашај ја асистентката немаш што да изгубиш
Можеби касно одговарам, ама ете да си знаеш за др пат. Најубаво е да си купиш дигитрон со повеќе опции, од зелено пазарче или бит пазар, 150 денари се. И таму ќе стиснеш прво 4 па на едно копче shift, па на копче x на y и на крај 32. И на тој начин можеш да бараш и 6ти корени и све. Девојки а впечатоци од математика?
Зарем.... Ова е прв пат да слушнам некој да полага цел испит трговско. Мои колешки помали од мене, го полагале само паднатиот колоквиум, а испит се полага во случај да ги паднеш и двата колоквиуми. Како и да е...оди Ани кај асистентката и нека ти објасни.
Јас минатата година го преполагав втор колоквиум само бидејќи не бев задоволна, а во право си Среќичка, може да се полага само прв или само втор.... Значи со сигурност, мн блиска моја другарка го полагаше само прв, значи сите во читална полагавме и мн добро знам... Ани отиди си кај асистентката, Трговско е една од подобрите асистентки кои објаснуваат и излагаат во пресрет... А и подобро ти е во јануари да го преполагаш прв отколку сега и да те пуштат за 1 поен, па срамота е трговско 6ка да имаш...
Ајде јас на рапотр Занчи вака сметководство поминав катастрофа живаа, тие задачи тие безвезни прашања од кај ги најде појма немам... Ај тие точно/неточно лесни беа ама книжењата катастрофа, од еден настант требеше буквално се да прокнижиш: набавна вредност, материјали во обработка, во доработка, девизи, отворен акредитив, залихи по набавна вредност, по планска вреднот ама кататсрофа жива! И да се извинувам што ви пишував оволку касно ама сега се прибрав дома и да за пола сат ќе ви напишам што ми се падна од теаорија, зошто книжењето сварно не го памтам баш нај нај како е ќе го запишам ама сигурно имам некој пропуст Едит:Извинетеме што ќе ги напишам на латиница прашањата ама сега му ги праќав на еден другар на фб -1.Klasata 2 e rezervirana za materijali, zalihi...(tocno/netocno) 2.Na klasata 9 se iskazani kapitalot, obvrskite sprema sopstvenicite na kapitalot 3.Izdatokot e sekakov odliv na pari nadvor od p-to 4.Potrosok se smeta trosenjeto na emenetite nap-vo izrazeni vrednosno 5.Trosoci pretstavuvaat potrosen trud izrazen vo natura 6Rahodite imaat tekovno izmeren pridonest vo periodicnite....(celata definicija za rashodi) 7.Totalen rezultat e razlika polegu vk.ph i vk.rh 8.Prihodi(definicija) 9.Bruto imot vk iznost na sredstvata iskazani na levata strana, vo aktivata na bilansot 10.Tekovni sretstav:a) pobaruvanja B)zalihi V)Danoci g)devizi d)site pogore naveseni 11.Izdvboenite paricni strestva se evidentiraat spored:Zakon, drzavna regulativa,statud na drzavata, site pogore navedeni 12.materijalkite na pat se evidentiraat po... 13.Zadacata: Za nabavska na materijali izdvoeni se paricni s-va 10000 od devizna smetka po kurs od 62den za evro.Od devznite stretsva se otvara akreditiv za 8000evra po 63 den. Materijalite se primeni na dorabotka za 7000evra po 64den. Platen e prevoz 5000 i carini 11000(ne sum sigurnaza poslednive dva iznosi dali bese 50000 ili 5000) -Da se presmeta nb od ovoj stav -Otvoren akreditiv -Materijali na zalika po nabavna i po planska -Kolku devizi ima na deviznata smetka Ima i dr ama ne mozam da se setam svarno mi e zal
А нема да ми биде потешко во јануари ??? Или исто како сега? Да учам за вториов да го поминам, а овој да го поништам ?
Прво оди прашај ја асистентката за сигурно да знаеш што да правиш. Ако е како што ти кажавме со Вип, тогаш учи си го втор колоквиум, извади си убави поени, па прв ќе си го полагаш во јануари. Инаку трговско не може да биде тешко, горе-доле тие прашања пак ќе бидат.
Aбе и нас ни кажаа вака така трговско прелесно, на крај сите бевме вакви тешко беше мислам добро и јас сум крива не посветив мн внимание, ајде ќе видам во понеделник што ќе направам... Ви благодарам на двете П.С. Во јуни се преполага испит ?!
Дечки се извинувам ако има некој да ми одговори до утре, ако не здравје, знае некој нешто повеќе за колоквиумот Англиски 1. (До кај е материјалот за учење, која е професорката...дали се исти прашањата) ... и друго поврзано со колоквиумот. Фала однапред!
Девојки, може ли некој да ми ги каже прашањата Маркетинг? И како да учам, најбитни дефиниции или подетално?
Маркетинг ќе учиш дефиниции, и поделби (главните поделби, и првата реченица од поделбата) и така сто посто ќе положиш, јас така само учев (остатокот не го ни читав) и имав 9ка!
Дали е можно скрос истиов тест да ми се падне, а јас пак да незз што напраив, ужас веше, леле ништо од книга немаше...
Ај ве молам посеветувајте ме како да учам макроекономија, почнав од книга ама џабе, тешко ми оди а страв ми е да се препуштам само на прашања
Девојки може ли да ме посочите на што најмногу да обратам внимание по предметот Основи по економија ?!
НА СЕ, и учи со разбирање, да разбереш... Логични му се прашањата... Економија бараконтинуирано учење, нема нешто повеќе нешто помалку да научиш... Се учи...