Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. ananas158

ananas158 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    63
    Лани имаше студенти што земаа кај проф. Виолета (на мене ми предаваше математика)

2. FancyMancy

FancyMancy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2018
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Девојки, ако јас успеав да го пројдам прв семестар може буквално секој.
    Сега продавам книги за прв семестар и тоа:
    Економија (двете книги)
    Сметководство (книга и збирка)
    Деловна етика (скрипта)
    Математика (книга и збирка)
    Цените не знам како се движат затоа пишете ми слободно и заедно ќе се договориме.
    Што се однесува до професорите еве го моето мислење
    Економија- Предраг е еден од најдобрите професори што сум ги слушала било каде. Фер и коректен објаснува предобро. Присуство не е задолжително и списоци пушта рандом кога ќе му текне. Придобивката од присуството е тоа шт опола од материјалот ќе го научите на час а и после ако си на граница на некоја оценка ќе ти ја стави повисоката. Испитот е лесен ако си учел, повторувајте од прашањата од либро се паѓаат доста.
    Сметководство- Марина не ми се свиѓа како предава, сепак имам колеги што многу им помогнале предавањата кај неа, значи зависи од човек до човек. Не бара присуство, става презентации од час на Зефир.
    Испитите се тешки, посебно втор семестар, сепак ако почнеш на време да учиш нема да имаш проблем. Часови дополнителни мислам дека не ви требаат пошто во збирката и на вежби се учи истото.
    Етика-Леонид Наков, малце е досаден, скриптата е хаос, има еден куп досадни и небитни работи, има многу набројуванки. Бара присуство, исто рандом кога ќе м текне дава список, ама на крај за потпис ти требаат 10 присуства. Ако ги немаш си плаќаш 500 денари казна. Дава поени ако направиш презентација, он дава теми вие си бирате која ја сакате да ја предавате. Ако види дека имате научено на памет знае да постави прашање и да ве искара ако не знаете да одговорите. Испитет се лесни, има некои работи од општа култура а има и две три отворени прашања.
    Математика-Виолета, не знае да предава го раскажува истот од книга. Не бара присуство. Одете на вежби, ако ви се погоди добар асистент ќе успеете да сфатите, ако не оставени сте сами на себе. Често одат на дополнителни часови кај Баже.
    Со среќа!

3. Miss.Butterfly

Miss.Butterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    5
    Треба ли оригинал книга по финансиски менаџмент или може копија?

4. Diggout

Diggout Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    10
    Сериозни сте дека Виолета не знаела да предава а Марина му помогнала на некого да разбере? Бог да чува :lol: Од средно ви е проблемот со математика, сигурно нема Виолета и Игор да ви предаваат од основата. Златен Драге не го начекавте :devil:

5. BonBonche123

BonBonche123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2016
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    44
    Колешки итно е.. дали има некој искуство од лани? ;(;(;(

6. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.970
    Јас одев кај баже..задоволна бев, ама според мене не беше толку внесен и посветен колку за математика.. Ама мислам дека тоа зависи и од тежината на предметот.
    Предноста од одењето на дополнителни часови по финансиски е тоа што помага околу проектот, а друго нешто посебно придобивка и не видов.. сите работи ми беа сфатливи..барем мене :)

На BonBonche123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Evaa_19

Evaa_19 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2018
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    77
    Moze nekoj da mi kaze sovet za makroekonomija kaj trajko slaveski ?? Iskreno koga ja vidov knigata se uplasiv i me fati panikaa ...

8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.605
    Допаѓања:
    126.216
    Не ми го спомнувај Драге жити све. И после 14 години од дипломирање имам трауми од него.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anie5

Anie5 Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2017
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    14
    @JoanaS Каков е проектот по финансиски менаџмент, задолжително ли е?

На Blue.Sky му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kuzmic

Kuzmic Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2018
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    92
    Во право си , 90 % ја немаат основата од средно како мене ,а и кај Баже одев цел семестар и резултат нула се додека цело лето не го посветив на математика и се вратив на материјали од средно помош од интернет и други литератури и на крај даде Бог го положив на дополнителен испит.Затоа совет од паталец загрејте го столот и сами себе помогнете си не да давате пари !!

11. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.970
    @Anie5 само за тие што полагаат на колоквиум е задолжителен, а за на испит не е.
    Инаку дава одредена фирма на група, и задава три задачи во врска со фирмата.

На Anie5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Alice998

Alice998 Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2018
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    12
    Само што дознав дека ни се поклопуваат во еден ден, 2 предмети за полагање на колоквиум. Сакав да прашам дали сте имале вакво искуство и постои ли веројатност одложување термин за друг ден?

13. Anie5

Anie5 Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2017
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    14
    Дали мора да се презентира?

14. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.970
    @Anie5 прво се пријавуваат доброволци, а понекогаш и проф одбираше, но имаше и такви кои не презентираа.
    Со презентирањето се добиваат плус поени.

15. justin4ever

justin4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    36
    Што кажаа проф по трговско право на првиот час? До која стр ке биде прв колоквиум ако е информиран некој нека каже

16. хОхси

хОхси Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2016
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    176
    За финансиско сметководство не знам .. но за основи на менаџмент набројуванки, дефиниции и табели, за демографија се и сешто може да ти се падне, имаш 10 мин да го користиш учебникот(оригинал). А што се однесува до МЧР мој совет е да учиш од книга а не од скрипти, прв колоквиум малку потежот а втор полесен.
    п.с од мое лично искуство

17. хОхси

хОхси Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2016
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    176
    копија

На Miss.Butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  18. хОхси

хОхси Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2016
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    176
    Задолжителен и изборен се поклопуваат и не верувам некој дека ке ти смени термини.

19. FancyMancy

FancyMancy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2018
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Пред себе има лист и на табла го препишува само тоа што го има и у книга. Не очекуввќав основи ама очекував да објасни што од каде доаѓа... зашто се употребува тАа формула ... Професорлае на факултет, очекував да знае нешто повеќе од оние во средно

На Aesc2000 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. хОхси

хОхси Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2016
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    176
    не