Каков е начинот на полагање точно неточно,отворени,затворени со повеќе кратен избор или со еден? На што да посветам повеке внимание?
Да имаш т/н и прашања со заокружување ама мислам дека беа со повеќе точни одговори. И плус оние 2 кејса што ги дава на почетокот. Не учи набројуванки многу, сконцентрирај се на најбитни ствари, дефиниции и сл. п.с Првиот колоквиум е потежок за разлика од вториот.
Извини да те прашам дали имаш и демографија ? Не знам што да правам вежбите од демографија ми се поклопуваат со МЧР редовен час , незнам што да изберам
Колеги, книгата по економија е огромна и тешко ми е да учам од неа. Дали има некоја скрипта во која се извадени најважните работи и со која може да се положи? Ви благодарам.
Одиш во архива, ќе ти дадат договори кои треба да ги однесеш во фирмата каде што сакаш да одиш на пракса, тие ти пополнуваат, ги заверуваат, еден останува кај нив еден носиш на студентски
Мислам не ама имаш прашања од либро тие мене доста ми помогнаа само што некои одговори не се точно одговорени ќе треба да ги провериш. А само со прашања можеби ќе ти биде тешко. Ако ти е Предраг оди бар на предавања слушај многу се учи кај него од предавања.
Дали маркетинг и менаџмент помагаат некои прашања од либро или зоки? Или мора стриктно од книга се' да се учи?
@Kuzmic јас демографија се појавив само за презентирање на проект и имам 10.. лани не беше задолжително да се оди и плус дава книга на полагање.. според мене лесен и мал материјал има, на предавање не треба да одиш
К Презентацијата е првиот или вториот колоквиум и дали е задолжително , и ме интересира книгата за целиот колоквиум ја користиме или само кратко и ти благодарам за одговорот
Кога сакаш ти ама најчесто после втор, презентација не е задолжителна ама лесна е и помага за плус оцена.. ја користиш први 10 мин но ако имаш среќа и се заборават некои си 20 мин таман се да препишеш
iskustvo so Finansisko Smetkovodstvo kaj Atanasko?Kako e za ocenki? Kako se polaga? Sto opfakja kolokviumot kolku prasanja i koja tezint? Dali ima nekoi prasanja od libro/zoki i slicno?Sekoe iskustvo e dobredojdeno. Fala vi odnapred