Е фала ти !!! По финансиско сигурно контен план се носи и ако се сеќаваш на задачите дали беа како од збирката или нешто комплицирано ?
Кој се сеќава го молам нека пише за задачите по финансиско сметководство дали се слични со задачите од збирката или се покомплицирани и дали овие прашања што ни ги дава на предавање и на вежби се тие што ги дава на колоквиум?? Ви благодарам
Доколку некој има потреба за предмети од Е-Бизнис, држам приватни часови, нека ме контактира во порака.
Дечкии,дали може да ве замолам тие што идете на приватни часови математика за прв колоквиум да споделите какви задачи ви кажуваат дека ќе има на колоквиумот?☺️
Извежбај ги задачите од збирката и приватни часови не ти требаат , јас одев на приватни часови се изнадавав пари и додека не ја решив збирката САМА не положив ,а положив сега во август
Супер , ама зависи и средно колку си посветен на математиката , кај нас многу слабо се работеше и немавме основа и јас и моите школски сега колеги сите во август положивме
Прва задача аритметиска/геометриска прогресија или двете заедно, или потрошувачки кредити. Втора задача комбинаторика, веројатност или бином и трета задача нешто од матрици. Плус две прашања од збирка. Сакам да прашам за трговско до каде се учи и што е скратено? Сметководство ако знае некој што да се вежба освен билансите и сметк. равенка?
Луѓе ве молам на ова одоговорете,дали по ново како што дознав една другарка на сестра ми која заврши средно економско кога сакала да се запише на друг факулутет и рекле дека не може и дека мора само на економски?дали знае некој за ова дека е кај сите факултети истото правило?
Ако е желба на родителот и зацртал дека ќе манипулира со своето дете, тогаш може да му продава вакви "пуфки". Нема врска, што сака може да се запише со средно економско само што стручните предмети пример на ФИНКИ или Медицина ќе и бидат помалку бодувани. Мислам дека е така, не сум сигурна.
Abe ne zboram za " Ако е желба на родителот и зацртал дека ќе манипулира со своето дете, тогаш може да му продава вакви "пуфки". poso na drugarka od sestra mi shto zavrsi ekonomsko na Tetovskiot fakultet i rekle (tie tamu shto rabotaat)moze samo na ekonomski fakultet da se zapises so ekonomsko sredno i morala da se zapise tamu
И јас мислам дека нема врска што имаш завршено ,на економски факултет во Скопје пред 2 години моја комшика се запиша со завршено средно медицинско , а сигурна сум дека и на приватните универзитети тоа поминува