Предметите што ке ги паднеме на 2 колоквиум како се пријавуваат за испит? Или автоматски одиш на испит? На iknow сега уклучив нема опција за пријавување
Дали проф. Билјана по Општествено богатство ги смета во крајната оценка поените од присуство? И по колку отприлика поени дава од презентациите? Фала однапред.
Здраво колеги, Дали некој знае како се добиени оценките по финансиски менаџмент? Која е скалата и дали се вклучени присуството и проектот во оценките?
Скалата не ја знам, ама вклучени се поените од присуство, од домашната, од квизот и од проектот. Јас според мојата оценка така си пресметав.
јас полагав економија на испит. Ќе има прашања како од колоквиумите, најчесто со 2 точни одговори. Иако е обемен материјал не се плашите читајте се ама со логика и разбирање немојте на памет. Монетарна поли., фискална, еластичност, видови трошоци, бдп, графици и сл учете преку примери и така ќе ја разберете суштината. Мене овој начин на учење ми помогна оти неможам на памет. Со среќа!
Испит по микроекономија дали е на заокружување, и некој да ми каже дали има некои материјали за учење
Предлог изборен предмет за летен семестар? 3 година сум Некој што сте го имале и е лесен, се учи од прашања.
Искутво по демографија на испит? Дали знае некој дали прашањата се отворени или на заокружување, и дали дава пак со книга да одиме на полагање?
Iskustvo so irena kikerkova po nadvoresna trgovija dali dava sansa za polaganje na vtor kolokvium ili direktno na ispit prajka ?
Финансиско сметководство имам 52 поени од двата колоквиума, дали ќе морам да полагам испит (бидејќи втор колоквиум имам помалку од 24 поени) или ќе ми даде оцена?