За осигурување колку што слушам бил лесен, дава поени за присуство и проект ама не се задолжителни и прашањата за тест ги давал, и јас планирам тој да го земам.
Дали може да го земам англиски 2 доколку не сум имала англиски 1 претходно? и дали се задолжителни предавањата?
Здраво, ако може искуства и мислење со: Деловно комуницирање Управувачко смедководство Финансиски пазари и институции
Фпи е мн зезнат предмет, сите прашања ги дава на логика,ама учи по ред све од книгата. За другите предмети не знам
@PoisonIvyFatale Осигурување е лесен ке го бидне за изборен, а менаџмент на мал бизнис никако. Воопшто не е лесен и не е за изборен. Ист е како основи на менаџмент само книгата е малку помала. @Brinetka Управувачко и финансиски пазари никако. Посебно управувачко , професорката е за никаде, тестовите претешка. Финансиски пазари е логика и се се учи буквално, треба посветување на предметот.
Продавам Статистика оригинал , организациско и еколошки и се што оди дополнителни материјали за 1000 денари
Ми треба мислење за изборни предмети : Менаџмент на мал бизнис Анализа на временски серии Управување со системите Корпоративно управување ( незнам дали ќе биде за изборен бидејќи го нема во водичот ) Ве молам пишете по нешто ако знаете
Корпоративно управување е лесен земи го тој само набројуванки се учат неколку. Анализа не сум го имала но велат дека е лесен бидејќи цело време се полага со книга.
Се учат текстови од Либро, не е многу тежок, се вади висока оценка без присуства. Инаку ако го полагаш прашај обавезно да пишуваш есеј за плус поени, бидејќи нас во читална не ни кажаа па си останавме без дополнителни поени од есеј.