Вака треба 19 задолжителни ,9 изборни од нашиин факултет и 3 изборни од другите факултети . Така пишува во водичот што ни го дадоа лани кога се запишавме 2017 година
Управувачко е бајаги тежок предмет,бара континуирано учење и вежбање задачи и гледај да го положиш на колоквиуми пошто испитите се тешки.Финансиски пазари нема тежок материјал но проблемот е што прашањата ги дава многуу логички и зезнати
Ќе може ли некој да ми ги прати резултатите сметководство на трошоци? (смер сметководство и ревизија)
Дали некој го има полагано Меѓународен менаџмент? Сакам да го земам за изборен, ми треба совет. Благодарам
Материјалот е мал, само дава отворени прашања, ако не си фан на такви не го зимај. Плус професорот Леонид не ми беше поднослив на предавањата, никогаш не сум го сакала.
Здраво, дали некој пампти што прашања/задачи даде Бизнис Логистика за втор колоквиум? И некакво искуство на испит да сподели?
Е-бизнис лесен ли е за изборен? Какви се колоквиумите, предавањата и дали е задолжително присуството?
Вовед е прелесно, дава поени од редовност и презентација, имаш и прашања од либро за на колоквиумите, организациско имаш скрипта и треба барем еднашка да си бил на предавање за потпис, инаку лесно е на колоквиуми а на испит имаш само отворени и тешко се проаѓа
Ако студираш на овој смер, ќе сакаш ли да ми кажеш нешто околу смерот ? Тежок смер ли е, дават ли ногу за учење, какви се професорите, колоквиуми и тако даље ??? Бидејки сум заинтересиран и сакам на овој смер да се запишам.
Здраво, дали некој знае покрaј казната за задоцнето упишување од 1000 денари, до кога најкасно ќе можам да заверам и да запишам семестар?
Кога сакаш. Гледај најдоцна две недели пред првиот колоквиум за да не ги истакнат списоците, а ако не си запишана до тогаш ке те нема.