Не, дипломската е 32ри предмет и носи 3 кредити. Не е важно дали сега ќе ја упишеш или кога ќе ги завршиш сите испити. и поголемиот број колеги не ја упишуваат сега. Вака ми рекоа на студентски. Последна сесија трба да ти е во август и тогаш имаш рок мислам до 15.10 да ја одбраниш, а инаку ако си ја упишала, а не ѕи се положени испитите плаќаш казна од 2-3 илјади денари нз точно. А за да можеш да ја упишеш електронски треба да имаш 200 кредити најмалку.
Лесен е, книгата не е обемна плус има и презентации на зефир па се водиш по нив, а и предавањата се интересни. Тестот не е страшен, му пишува со колку одговори се прашањата. Така беше лани кога го полагав на колоквиуми.
За изборни предмети од друг факултет прашував на студентски дали е услов за дипломирање, ми рекоа не. Водичот малку им е нејасно напишан.
Осигурување и анализа на временски серии се нешто слично на статистика ? Дај предложете некој лесен изборен предмет ?
Здраво ! Во среда запишав семестар и го пријавив ММБ како изборен , сега го објавиле распоредот и гледам дека ми се поклопува изборниот со задолжителен предмет . Ме интересира дали може сега додека се упишувањава да го заменам изборниот и како е постапката ?
Izvinete da prasam Ekonomski rast go prijaviv na kaznena, ne sum bil do sega da go polagam, dali znae nekoj sto bara profesorot Goce Petreski za polozuvanje? Blagodaram odnapred na odgovorot.
Да прашам дали за предметиве за прва година втор семестар основи на е бизнис,статистика,организациско и вовед во економија на животна средина се бара присуство за предавања и вежби?
На казнено се полага исто испит на заокрожување? Конкретно за економијапрашувам некој ако знае. Некои викаат на казнено било по лесно стварно ова или нема врска?
Ке уплатиш 1500 денари и 50 денари таксена марка. Ке ги однесеш заедно со пријава за испит во канцеларијата за трет циклус на студии, кога ке идеш накај читалната, после огласните табли десно во чело доаѓа.
Купувам книга анализа на временски серии, доколку некој ја продава ако може да ми пише. Благодарам однапред
Е бизнис,статистика не бара. Организациско нека те има барем на еден список за да добиеш потпис, а еко. во животна лани даваше потпис само на тие што имаа над 60% присуство, ако ги имаш сите потписи дава 10 поени.