На листовите што ни ги даваа на почеток од семестров пишува дека за 6ка треба 67 поени од вкупно 100.
Ај некој што го полагал Финансиски пазари и институции да каже дали е доволно да се учи само од през. од предавање и од либро материјалите или мора од книга за положување?
Дали е потребно да имаме присутност и проектна задача по осигурување за положување на втор колоквиум тие што сме условно пуштени од прв ? Ве молам за одговор
Да не имал некој слично искуство на колоквиумот статистика немаше изјава и не сум сигурна дали запишав име и презиме дали можам пример ако има некој проблем на увид да средам? (асистентот не ме врати така да се надевам дека сум запишала)
Можеш и од книга на крај краева исто ти е дали презентации дека јас учев од книга и на крај видов дека презентациите ти се исто ко книгата само скратено, како и да е за ФПИ е заебано што дава некои прашања на што не се од книга може 20 30 % од нив се такви и треба да размислиш малце за да ги одговориш
Па мислам дека штом имаш бр на индекс нема врска ке те најдат во систем, а и име и презиме пишуваш за случајно ако не можат според бр на индекс да те најдат ама ретко тоа. Не се секирај сигурно нема да е проблем
Да да знам Ама нас ни рекоа демек нема да може па затоа прашувам и претходно да не викале така па да можело да се плати
Како се движи скалата за оценуваење кај Пеце( економија на животна средина)ако некој знае да ми каже?
Од книга се задачите прости ги имаш и у презентациите истите задачи мислам дека формулите треба да ги знаеш ама како и да е прости се многу задачите
Скалата за животна средина кај Пеце е иста како кај Борче ,без презентација не можеш да имаш 10ка ,исто и без присуства на час. Точни поени не знам пошто лани немаше објавено исто , али отприлика и сама ќе си знаеш после втор колоквиум. Праксата е преку лето.
Може некој да ми каже дали е вистина ова: Ако не ни дадат потпис, можеме да платиме казна сега при заверка на семестар, ама на крај пред дипломирање пак ќе треба да ги бараме тие потписи од професорите. Така ми спомнаа и ме интересира дали е вистина, или пак доволно е само казна да се плати и толку.