Па кога веќе студираш на економски, знаеш дека финансиски и сметководство се најтешките смерови и претпоставувам дека си повеќе упатена што се учи на другите смерови и што те интересира. Сигурно ги знаеш и професорите и кој професор е проблематичен. Сепак нека каже некој кој студира тука. Сигурно неговото мислење ќе е порелевантно од моето.
Хахахаха менаџмент најтежок смер?! Воопшто не е така, јас ги земав за изборни стратегиски менаџмент и менаџмент на мал бизнис, двата ми се положени со 10ка. Прашања има конкретно од книгата, а на предметите од смер финансиски менаџмент воопшто не е така. Прашањата се со логика, а не од книга и од учење на памет набројувања како на смер менаџмент.
За менаџмент на мал бизнис и стратегиски менаџмент треба ли да се оди на предавање? Дали може 10 без било какво присутство проекти и слично.. или така само со испит може?
Ne mora da se odi na predavanja. I od kolokvium mozhe 10ka bez prisustvo na predavanja, ako odish na predavanja poeni plus imash
сега ќе бидам бруцош, се запишав на смерот надворешна трговија и скоро па ништо не ми е јасно во врска со предметиве, ако сака некој да ми кажи дали во првиов семестар трговско право е задолжителен, и колку се избираат изборни?
Здраво дечки, Ќе полагам однесување на потрошувачи, за некој ден Може ли некој да ми даде tips & tricks на што да обрнам внимание, дали прашањата се двосмислени, стандардно или се поконкретни, итн. Секој совет е добредојден