Секој смер си бара учење и посветеност. Лесен смер на факултетов немаш. Финансиски менаџмент вонредно не знам колку ти е паметна опција, колку и да си со обврски тие финансиски пресметки мора да ти се разјаснат. At least имаш приватни часови кои можат да ти помогнат да го совладаш материјалот. Доколку имаш оставено уште малку испити дотуркај го до крај, во спротивно доколку немаш време да се посветиш саглам не си ги фрлај парите, времето и нервите залудно.
Може некој да ми пише подетално зс втора година Е бизнис?Кои се задолжителни предмети а кои најчесто ги бирате и каква е тежината на предметите?
Сакам да прашам за предметот Математика за економисти (на смер е-бизнис), дали мора да одиш на приватни часови кај Баже (поврзан бил со проф.) инаку нема да положиш? П.с. вака ми кажаа не е ова од мене лично
Јас знам студенти кои одеа кај Баже и паднаа, но и кои не одеа, а поминаа. Јас лично одев кај него и часовите ми помогнаа премногу, но доколку решиш да ги посетуваш ќе мораш редовно да учиш и да ги пререшуваш задачите.Во спротивно за џабе фрлени пари.
Zdravo Imam 2 predmeti nepolozeni od zimskiot semestar,i sega sakam da znam dali koga kje gi prezapisam ovie kje mozam site novi da gi zapisam i da gi slusam zaedno so ovie 2 ?
За сертификат англиски треба да ги земеш и 1 и 2 , или може да се добие сертификат само од еден, секако ако имаш оценка над 8?
Vo noviot semestar imam 3 zadolzitelni,a ovia 2 nepolozeni od stariot semestar mi se zadolzitelni predmeti
Зависи колкав е максималниот број на кредити што можеш да го запишеш во еден семестар. Најверојатно еден предмет од новите нема да можеш да запишеш.
Снабди се со повеќе антидепресиви. За на маркетинг смерот. Предметите кај Снежана, треба цела книга да ја знаеш од точка до запирка, па да положиш, а може ни тогаш. За тие што прашувавте за кај Баже, мој совет е да одите зошто реално многу добро објаснува.