Predmetot e ist so Drzavno smetkovodstvo, se uci od istata kniga samo kaj SJS ima i nesto plus materijalce. Prasanjata se so povekje tocni odgovori i mislam deka imase tocno/netocno. Se ucat na pamet prasanjata i polozuvas. Mene mi bese lesen zatoa sto od edna kniga ucev za dva predmeta.
Imase edno ili dve knizenja samo vo vtoriot kolokvim koi se prelesni i ako ne se lazam edna ili dve zadaci
Можеби касно одговарам, истите прашања ги дава од сесија во сесија, но за жал од толку многу прашања ништо не може да де запамти што дава. Книгата мора да се знае цела, а ко што памтам имаше и 2-3 прашања што се повторуваат и што ги нема во книга. Испитот многу изморува психички, мора многу концентрација. Има 10 прашања точно-неточно и 30 на заокружување. Со среќа.
Бруцоши,само на нашиов економски факултет денес нема излезено преелиминирана листа или јас неможам да ја најдам?
На прелиминарнава листа се подредени редоследно до 20 број, а потоа до 45 се со измешани поени, што значи ова?
Kazete iskustvo so finansisko smetkovodstvo i makroekonomija , kakvi se profesorite i dali baraat prisutnost ?
Макроекономија иди на часови пошто ако не ќе ти биде тешко ако учиш од книга само, голем дел од работите ги нема во книга. Не бара присуство. Финансиско сметководство е интересно и може да ти помогне за задачите. Пушта список за поени.
Здраво, ги имав основи на сметководство и статистика презапишано ги положив, дали сега доколку презапишам уште еден предмет ќе паднам во приватна квота? Ви благодарам.