Сите испити ми се положени навреме и сега ќе бидам четврта и можам вкупно 6 предмети да земам?..не мора 8 нели? И сите предмети ми се со по 8 кредити.. дали морам да имам земено и некој предмет од универзитетска листа? Фала ви
Можеш да дипломираш со 31 наместо со 32 предмети вкупно од сите 4 години. Значи не може 3 во зимски 3 во летен.
Овде е објаснето што и како треба за дипломска. http://www.eccf.ukim.edu.mk/Article/67 Значи освен 240 освени кредити треба и минимум 31 положен предмет
На iknow за да запишам Англиски 1 ми дава два исти предмета дали знаете кој од тие треба да се запише?
Државна квота сум на сметководство и ревизија,од 1ва ми остана основи на сметководство. Кога ќе запишувам 2ра,како да го презапишам предметот и дали со се него да изберам уште 2 задолжителни и 1 изборен предмет???
Сметководство ти беше во зимски семестар? Ако да, тогаш го пријавуваш на iknow, во пријава го запишуваш како задолжителен предмет од претходни години (има обележано на пријавата) и во индекс исто го запишуваш. Ако имаш сега два задолжителни и тие си ги запишуваш, плус еден изборен.