Макро оди на предавања. Јас учев се' од книга и за некои прашања пак не знаев дали точно ќе ги одговорам. Веројатно дава примери на час и ако не одиш, нема да знаеш.
Во однос на организација на времето во право си скроз. Јас одев на часови со една девојка, значи бевме само две, и на професорката и' беше полесно да ни откажува. Еднаш имавме договорено, и ни пиша во последен момент дека си спојува викенд, ќе оди негде Дојран, Струга, не се сеќавам. А, ние броени денови до испит. Практично ја бркавме. Мислам не и' требаат баш пари и си дозволува да се однесува слободно, што не е оправдување. Ама затоа пак многу добро објаснува. Имавме час, два помалку, а и двете положивме.
Сите што се под уким, тоа е систем не може кој што сака да си прави, ама не знам што ќе биде мн се против ова
dali e ova nesto novo i sto znaci tocno za prisustvoto na predavanja? prasuvam za ekonomski fakultet dali se smenija nekoi pravila?
Пратив меил до студентски и ми рекоа дека се ќе биде како и досега кај нас, може да се плати потписот.
Slavica objasnuva kolku za zadaca.. nekoi shemi za reshavanje konkretno za taa zadaca.. ako se padne nesto drugo osven nejzinite zadaci, casovite na slavica se beskorisniii!!! taka sto ubavo e od kniga da se uci i plus nejzini zadaci
Токму така. Не ти го објаснува материјалот опширно и јасно туку само конкретни задачи, а ако се падне нешто друго со среќа. Не знае да го пренесе знаењето воопшто. Така по еден предмет се паднаа сосема различни задачи, немаше врска со тоа што вежбаме кај неа. Среќа па положив, ама на граница бев.
Ako sakas da Ja nosis na kolokvium treba original, Mene mi e vazno da polozam, podobro original I kolku tolku da mi SE najde na kolokvium otkolku da SE macam po Sto Pati. Nemam vreme za gubenje. Znae li nekoj do kade e za prv kolokvium?
Ме интересира за финансиски менаџмент дали задачите се како од книгата и со колку точни одговори се прашањата ? И дали ги дава формулите на колоквиумите ??