Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. marija992

marija992 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Може ли некој да ми каже какви задачи дава Драги на испит?

На MonaJack му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742

И јас истово сакам да го прашам, што најчесто се паѓало изминативе години?

3. howdoyoudo

howdoyoudo Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    9
    ова според баже на вежби што ни кажа
    Бодување: 6 задачи*15бода + 2задачи * 5 бода

1.низи и редови
    -потрошувачки кредити
    2.веројатност
    3. матрици /детерминанти
    4. извод (95%) или интеграл
    5.долгорочни финансиски операции
    - влогови и ренти
    6.амортизација на кредит 100 %

На marija992 и Annie.mk1 им се допаѓа ова.
  4. MonaJack

MonaJack Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    А да прашам дали на испит Математика Драге дава мн тешки задачи или.....?
    Фала однапред :)

5. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    3.372
    На испит се може да очекувате. Се!

Една обавезително од прогресии, најчесто тие со комбинација на аритметичка и геометриска или пак некој глуп потрошувачки кредит.
    Две обавезително од тој стопанскиот дел - Амортизација обавезно и рента или влог. Овие две задачи гарант!
    Извод или интеграл - 80% извод! Интегралите некако ко да не му се омилени :^)
    Матрица 100% - не обична, туку од тие потешките најнормално, нз кои беа ...
    И највероватно веројатност!

И оваа во јануари е веројатно најтешка сесија, јас во јуни положив оти во јануари од тие задачите не се мрдаше |(

6. valmartal

valmartal Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Zdravo na site; pribidejki verojatno sum go padnala kolok.po upravuvacko smetkovodstvo, ve molam ako nekoj ima info. za toa kakov e ispitot, sto se paga i dali e mnogu tezok ( a voedno i da se nema vreme da se resi )i na sto da se obrne vnimanie. Blagodaram i pozdrav

7. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Јас би сакала да прашам некоја од постарите колешки што го слушала предметот основи на маркетинг кај Снежана.. Имате ли некоја информација како е на испит кај неа..? Претходни генерации ми имаат кажувано дека порано било многу тешко,демек сега било многу полесно кај неа.. Предметот е лесен за учење,али таа од каде ги вади такви прашања,алал нека и е. Башка и саат време ни даваше на колоквиум,за 30 прашања,свака и част. Благодарам многу. :)

8. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Уффф пред неколку години кога полагавме маркетинг беше незамисливо од прва да положиш. Сега е мнооогу полесно затоа што го направија изборен и нормално никој не и го бира. Ќе видиш сега на испит дека само на еден лист ќе ги има паднатите, сите други ќе положат. Стандрад, ги дава набројуванките, претежно од колоквиумите што се паѓале, собери плус некое прашање од лани од испити и внимавај да не го згрешиш шифрарникот, пошо Снежана не дава нов никогаш.
    4 групи се, али истите прашања само измешани, имај го ова во предвид ако полагаш во читална или амфитеатар 1 ;)

На mysterious му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MonaJack

MonaJack Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Прашање до постарите колешки ако може да ми кажат нешто повеќе за предметот Економика на внатрешна трговија, дали е тежок, колку стр има за учење, каков е професорот.....?
    фала :)

10. Buba-Mara

Buba-Mara Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    61
    Ако знае некоја да ми каже за кога е закажан испитот маркетинг кај снежана??

11. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    590
    има некој што положил пср на испит ?

12. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661

http://www.eccf.ukim.edu.mk/
    Колешке,користете ја страната на економскиот,барем за тоа ни е добар факултетот и е организиран па знаеш доста пред испит или колоквиум кога полагаш. Инаку маркетинг е на 12 јануари. ;)

На Buba-Mara му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    ЕВТ 10 години по ред на испит дава ист тест. Го имаш во Либро и имаш загарантирана 10ка :D
    И на колоквиум не е тешко, ама зошто да се мачиш кога може полесно да поминеш :)

14. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    3.372

Леле Среќичќе, ти ова озбилно? :o :o
    Имав во план некои други изборни, али ако е точно, мора овој да се запише! :D

На Sawyer му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    До лани беше така 100%. Пред испит не знам што му текна на Митре (професорот) пошто е малце чуден рекол дека може да го даде на пишување. Леле ама сме се упрпале сите, пошто сите му ја научија финтава, ама пак го даде на заокружување истиот.

На moonlight-girl.55 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    403
    Хахаха озбилна е озбилна... Јас лани гадно се зафркнав кај него.. вториот кол го паднав и отидов на поправен, ги имав сите активности (поени од присуство, проект, презентација), да го положев вториот сигурно 9ка ќе имав, ама бев на поправен и 7ца ми стави :( Не е тежок материјалот, дава зезнати прашања, ама има едни скриптички во Зоки и од таму се се паѓа. А една другарка отиде на испит и и се падна истиот тест од Зоки, значи 100% истиот, со 2 читања си извлече 8ца :))

17. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Јас 9ка имав ЕВТ само од скриптички од Либро... Ама не ми се допаѓа бидејќи е мн лесен за да те пушти да положиш, ама за 10ка ееее мн за никаде. Мене ЕВТ ми беше едина 9ка и сеуште ми е... Значи го убив молејќи, се направив од присуство немаше список да ме нема, проекти ма се се, тестовите исто ми беа јаки ми фалеа 3-4 поени за 10ка и не ми пиша и не.... За положување ако ви е...мн е лесно :) а за оценка тежок е :)

18. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    Испитот ти се состои од 3 лекции на раскажување (може било кои да ти се паднат од цела книга) и три задачи. Добиваш празна тетратка и треба да ја пополниш цела :) . Инаку критериумот за положување му е да имаш минимум 15 бода од задачи (од можни 30) и 15 бода од лекции (исто од можни 30). Ако на пример имаш 20 од теорија 10 од задачи или ако еден дел ти е над 15 бода еден под 15 го полагаш наредна сесија само тој што ти е под 15 бода (ПОД УСЛОВ МАРИНА ДА Е РАСПОЛОЖЕНА ДА ТЕ ПУШТИ ТАКА- ако не идеш пак на цел испит :@ )
    Заебано е, затоа гледај управувачко 2ка (ако си на сметководство и рев) во 3та година да си го фатиш на колоквиум, а за тоа што се паѓа никој не може да ти каже зошто секоја година различни лекции дава, задачите ако си идела на вежби тие се !
    Поздрав

19. MonaJack

MonaJack Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Како е економија на испит? какви прашања дава? дали се тешки или не......?

20. denci

denci Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Знае некој нешто за Однесување на потрошувачите?Како, што..лесно изглеа ама се ми се испомеша хахаха