Некој ако сака да сподели искуство со деловно комуницирање. Дали материјалот е обемен и лесен? Каква е структурата на колоквиумите и нешто ако може да ми кажете околу јавниот говор и преговарањето што треба да се прават по овој предмет, како треба да се направат? Фала однапред.
Decki kazete kako polesno da se polozi javni finqnsii, za kolkvium ucev se spremav no za zal ne poloziv...
Може некој од постарите колеги да каже кои отворени прашања се паѓаат ЈАВНИ ФИНАНСИИ на втор колоквиум, освен задачи? Благодарам
Оди во постарите групи од 2014 и 2015 од економски во фајлови на фб една колешка знам од таму најде некои прашања и вика дека и помогнале. Иначе таа лани го полагаше.
Здраво на сите, Дали ги имате во електронска верзија книгите (или барем некоја од нив) од проф. Бобек Шуклев? - Менаџмент - Менаџмент на мал бизнис - Корпоративно управување - Стратегиски менаџмент. Ми требаат поради цитирање на некои делови. Ми требаат само електронски.
Предмет што треба да го полагам на испит,по грешка го пријавив за колоквиум и нормално на iknow не ми го дава да го пријавам за испит.Некој да ми објасни како да го средам ова.
Најчесто е давање на лично мислење за некое банално прашање, на кои имаш очигледни одговори бидејќи може и низ тестот да го има веќе тоа прашање или да се збори за тоа. Јас од тоа што се сеќавам е дека пишував и пишував дури и да немав конкретен одговор и пак положив со супер бодови и имам 9ка. Така што само пишувај не оставај празно никако.
Dali moze nekoj da mi prenese iskustvo od branenje diplomska kaj nekoj profesor? Fin menadzment departman konkretno