Здраво да прашам за мислење за предметите Осигурување и Менаџмент на ризик за изборни,ако може некој да ми каже подетално за нив,благодарам.
Интересни предмети, професорите супер предаваат, учи ги двата од предавања и запишувај бидејќи нема книги. Има банкарство ама не ја користевме многу. А за небанкарски професорката прикачува материјали на Зефир од таму се учи и од предавања. Полесен е небанкарски.
ti blagodaram mnogu samo da prasam dali i dvata se teorija ili ima i zadaci?? dali e mozno da se polozi bez prisustvo na predavanja i dali ima uslov za potpis? posebno me interesira za nebankarski
Банкарство само теорија а небанкарски има задачи ама лесни. Нема услов за потпис а за без присуство полагање не сум сигурна заради тоа што нема материјали од каде да учиш, има презентации но не се од голема помош ако не си слушал. Можеби небанкарски со материјалите од проф да се извадиш. Ако случајно планираш за изборни да ги земеш, во никој случај.
@Rikimaru Одма земај го Осигурување. Многу лесен предмет, не треба присуство за потпис. Има скрипта мала во Либро и од таму се паѓаат прашањата. @Dita_girl Банкарство како предмет за полаѓање ќе ти биде многу потежок ако не го одиш на предавање бидејќи професорот од таму ги дава прашањата. Многу убаво предава како што ти кажаа погоре. А Небанкарски е фина професорката, можеш и без одење на предавања но треба да учиш во детали и обрати внимание на табелите.
Е-бизнис за изборен втор семестар тешк предмет е или не? И ако може уште некој предлог за изборни освен организациско
Предметот е на англиски и не е тежок, на колоквиум има прашања на заокружување со еден точен одговор. А друг изборен, Вовед во економија на животна средина, се учи од прашања.