Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. cuciTo

cuciTo Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    13
    како оди запишувањето на летен семестар ???
    и кој е полесен од изборните ???

а математика на испит колку треба да решиш задачи за да поминеш ? :^)

2. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Ај некој ако има искуство со Управувачко сметководство на испит да ми каже ако знае со како се паѓа

3. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    2 теорија и 3 задачи, барем така јас разбрав..

Kaде е кабинетот на Љубиша по сметководство?

4. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    3.372

Делот помеѓу амфи 1 и амфи 2, се качуваш нагоре по скалите, и вртиш лево. Првиот кабинет од левата страна, не пишува ни име, ни ништо, али таму е. Ако ме разбра :D

На Annie.mk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. marija992

marija992 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Знае ли некој зошто неможи никој да ме аддне на групата colleagues ?

6. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742

Затоа што откако ќе те додадат треба да те прифатат администраторите :)

7. Shayek

Shayek Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Има ли некој да ми прати некое прашање од колоквиумите по Промоција?
    Благодарам.. :)

8. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    Дали знаете зашто Драге тие што паднаа на втор ги става сите во читална заедно ?? Да не ќе даде нешто поправен или .. ?

9. maja0

maja0 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    33

Зошто не знам. Ама колку што сум информирана Драге не дава поправен. А инаку во читална ќе има и луѓе што го паднале и првиот колоквиум, така да не верувам дека ќе се преполага само вториот дел, туку сите ќе идеме на испит.

10. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    Од 1 и 45 нема да има други, само тие што паднале втор се :)

11. maja0

maja0 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    33
    Којзнае што ќе се дешава утре, не може да го предвиди Драге никој, па на нас изгледа ни останува да си претпоставуваме можни ситуации и да се надеваме на полесни задачи. Ама ако даде само поправен не би било фер зошто за џабе сме ги спремале и првите теми. Барем да кажел нешто пред време. Како и да е, со среќа на сите, па како ќе биде ќе видиме утре.

12. lovelost

lovelost Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    15
    Прашање до постарите колешки...
    Од овие есеиве Трговско право, дали е многу битно каков е напишан или само битно е да се појавиш на есеј. Ги гледам темиве некако не ми се многу лесно и се мислам дали да отидам на есеј, бидејќи за 2 поена можам да добијам 10ка :|

13. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    3.372

Нема да ви даде никаков поправен, не се секирајте ;). И лани пак сите беа во читална што паднаа на втор, така прави секоја година изгледа, си ги дели студентите на оние што презапишуваат, оние на втор што паднале, оние на прв итн ... :)

Ај колешки, која колку се сеќава на колоквиумите по финансиско сметководство да ми напише некои прашања што се паднале (тие од крај на темите знам дека доста се паѓале, ако се сеќавате кои), книжења (некои од учебник ако имало, или слични такви), на што повеќе внимание да обрнам и такви работи што може да ми помогнат за испитов :). И да, дали се паднаа некои прашања од тие од Либро? :?:. Да знам дали ќе ми бидат од корист, или не.

На maja0 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Колешке обавезно оди, прочитај од книга што како има за тие теми, и таму ќе ви дадат една и половина час мислам за да напишете... Значи нешто од нешто да напишеш ќе ти дадат 10ка, не е мн ригорозна Анѓела, само секако да не пишуваш како го помина зимскиот распуст... Оди обавезно, зошто да немаш 10ка :)

На lovelost му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Zdravo na site; pribidejki verojatno sum go padnala kolok.po upravuvacko smetkovodstvo, ve molam ako nekoj ima info. za toa kakov e ispitot, sto se paga i dali e mnogu tezok ( a voedno i da se nema vreme da se resi )i na sto da se obrne vnimanie. Blagodaram i pozdrav[/quote]

Испитот ти се состои од 3 лекции на раскажување (може било кои да ти се паднат од цела книга) и три задачи. Добиваш празна тетратка и треба да ја пополниш цела :) . Инаку критериумот за положување му е да имаш минимум 15 бода од задачи (од можни 30) и 15 бода од лекции (исто од можни 30). Ако на пример имаш 20 од теорија 10 од задачи или ако еден дел ти е над 15 бода еден под 15 го полагаш наредна сесија само тој што ти е под 15 бода (ПОД УСЛОВ МАРИНА ДА Е РАСПОЛОЖЕНА ДА ТЕ ПУШТИ ТАКА- ако не идеш пак на цел испит :@ )
    Заебано е, затоа гледај управувачко 2ка (ако си на сметководство и рев) во 3та година да си го фатиш на колоквиум, а за тоа што се паѓа никој не може да ти каже зошто секоја година различни лекции дава, задачите ако си идела на вежби тие се !
    Поздрав[/quote]

ja mislam deka vo januarska sesija dava na isti nacin kako za kolokvium ispitot smo od cela kniga,i ako si pradnena 2kol mozebi ke ti dade popraven nesto zavisi kolku ti fali bar taka lani bese a u junska i septemvriska dava na raskazuvanje

16. Simona91

Simona91 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    6

И лани беше истата фрка, јас го паднав 2 колоквиум и сите што паднавме втор не смести во читална и имаше гласини божем само 2 колоквиум ќе ни го даде но ништо од тоа не е вистина целиот испит се полага па одпосле ќе даде поправен на испитот на тие кои им фали малку за да положат, на поправниот се 2 задачи и тоа Јанев ќе ви каже од која тема ќе ви се паднат

17. MonaJack

MonaJack Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    ПРАШАЊЕ ДО ПОСТАРИТЕ КОЛЕШКИ
    Бидејќи сите кажуваат различно па сакам да прашам КОЛКУ задачи и КОЛКУ прашање ќе даде Драге на испит т.е. дава на испит?
    И колку треба да се реши за да се помине?
    Фала ви однапред,
    Поздрав и со среќа на сите утре :)

18. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Некој што бил на поправен за Управувачко 1 било кој колоквиум да сподели дали дава слични тестови како за колоквиумите или нешо посебно е тоа?Фала

19. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    4.096
    Има некој што полага Организациско Однесување ???

20. MonaJack

MonaJack Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Еj здраво,
    Ќе може да ми кажете нешто повеќе за предметот Социологија? Дали е лесен? како се полага? дали е на заокружување......