Здраво може ли искуство кои од следните предмети да ги спремам на колоквиум кои на испит, какви се предметите воопшто, вонредно сум па да имам ориентација како да се организирам. Поздрав екипо. 1. Статистика за бизнис и економија 2. Монетарна економија 3. Небанкарски финансиски институции 4.Банкарство
Некој да ми каже што бранел кај проф. Горан Петрески по монетарна кој професори се во комисија, во која просторија се брани, како сте поминале?
Кој го предава сега Монетарна економија, уште е Горан? Ако е тој искрено не ми текнува многу за овој предмет, ама океј е да го спремаш за колоквиум. Небанкарски ф. и. спремај го за колоквиум. Професорката дава некои прашања на предавање, ама држи се до презентациите и што е најбитно не ги прескокнувај графиконите. Обрати внимание и на нив, види кој има највисоко ниво а кој најниско. Не би требало да ти биде тешко. Банкарство е далеку потежок. Проблемот кај него е што голем дел од тоа што го збори на предавање го дава и на колоквиум. Презентациите ќе ти помогнат ама има некои работи што ги кажува на предавања. На овој предмет најмногу посвети внимание.
Dali moze i na 11.02 da se prijavi predmet za kaznena? Denes stavija duri posle 15:00 rezultati, a studenski se zatvoreni togas.
Odgovaraat li profesorite na e mail, jas sum vonredno i ne sum od Sk, pa tesko deka ke slusnam neato od predavanje... P.S. monetarna taa li e knigata sto si bese ili ima nekoja nova?
Vaka od drugite sto kazuvaat deka on sam bil, nemalo nikoj vo komisija. Se branelo kaj nego vo kabinet i deka ne se zamaral mnogu.