Економски факултет - Скопје

Дискусија во 'Образование' започната од LadyS, 18 јуни 2010.

1. denci

denci Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Кој ќе полага испит Менаџмент? ПЛС кажете нешто за кејсовите што се паднаа на 2 колоквиум или нешто околу прашањата..Или било што нешто околу испитот..јас сум вонредна и навистина за нас малку е потешко не можеме никако да дојдеме до информации, ако немаш некој познат студент или слично-ништо :( како се вика групата на фејсбук за економистите? Ви благодарам и ви посакувам многу успех во Новата Година- мене лошо ми тргна паднав на Однесување на потрошувачите..али..памет за другпат

2. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    ^

Групата на фб се вика Colleagues, https://www.facebook.com/groups/101202873281918/ тука имаш еден куп информации...прашања, кејсови, искуства.. Плус сигурно и твојот смер има исто ваква група, каде што се разменуваат инфо исклучиво за предметите од смерот и таму ќе си ги најдеш сите колеги.

На denci му/ѝ се допаѓа ова.
  3. denci

denci Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Не можам да се поврзам со групата :(

4. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    Треба да почекаш да те прифатат администраторите затоа што групата е затворена и не може секој да ја отвори.

5. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    девојќи интерна ревизија според вас е полесна од ревизија или потешка?? Јас едвај се справувам со ревизија сега (ваљда ќе ја положам за 2 дена више аман :@ ) па да знам што ме очекува последниот семестар ?

6. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    4.096
    Статистика какви задачи се паѓаат на испит ?

7. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    Основи на економија се паѓаат прашања од либро?

8. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    3.372

Не сум била економија на испит, не знам, ама на колоквиуми демек ништо не се паднало од таму, оти Предраг ги нашол прашањава од Либро лани и сега се сменети. Разгледај ги, али не се надевај многу на нив.

9. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    401
    Девојки, ај ве молам ако некоја од вас нешто пишувала семинарска Сметководство, за Трошоци, или за било што да ми прати...? Фала однапред :)

10. cuciTo

cuciTo Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    13
    Како е на испит по Основи по сметководство?
    колку и какви прашања се паѓаат
    има ли многу книжење или...
    плисссс кажете со се паѓа :worried:

11. Elena-Des

Elena-Des Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Нема книжења, убаво учи ја теоријата, има повеќе некои пресметки.

12. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Кога ќе даваат економија оценки знае некоја? :)

13. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    ^ На 25-ти во 12 во амф.2 (така прочитав на страната за Колеги, ама провери си пак)

На mysterious му/ѝ се допаѓа ова.
  14. macole

macole Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    14
    Zdravo itno mi trebaat seminarski za liderstvo timska rabota organizacija organizaciski promeni i case stady na nekoj firma ke nepravime razmena i mnooooooooooogu ke mi pomognete bidejki epten sum vo gusto :(

15. valmartal

valmartal Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите, ако може некој што има полагано испит по УПРАВУВАЧКО СМЕТКОВОДСТВО да ми каже кои прашања за раскажување и задачи им се се паднале , отприлика.
    Благодарам и поздрав

16. Mamba-Jamba

Mamba-Jamba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2010
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    23
    Да не знае некој бодовната скала за оцени по економија како оди?

17. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Ај на некој ако му текнуваат задачите или тие отворените прашања по Управувачко за 1 колоквиум да пише

18. valmartal

valmartal Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2011
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0

Мислам дека беа за етичките стандарди. за пресметување на прагот на рентабилност кол. и вредносно и графикон, за фази на процесно производство и др. само не се секавам точно.

19. AngelGirl

AngelGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    78
    Имам едно прашање за постарите колешки. Прва година сум и сакам летово да одам за Америка со што ке ги испуштам и двете испитни сесии и Јунската и Авгуската сесија , а немам положено математика. Значи наредната година кога ке запишувам втора година(четврт сместар) дали ке треба да исфрлам еден предмет за да полагам математика, и дали тоа ке биде во непарен семестар.Или пак ако ми останат два предмети оваа година може ли да запишам наредна година.Малку ми се нејасни овие работи :) На другите факултети знам дека нормално го презапишуваат испитот без да исфрлаат друг предмет, но за нашиов факултет вака разбрав . И да прашам дали е тешко економика на претпријатие и статистика ке има ли маки да положам на колоквикум :)

20. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    ^
    Вака сега, го немаш положено математика, а математика е од прв семестар. Штом е од прв, тогаш губиш право да запишеш изборен предмет во трет семестар, затоа што во истиот пак мораш да го презапишеш математика. Значи во трет семестар (т.е. втора година) ќе ги запишеш редовните предмети плус математика. Сево ова нема никаква врска со четврт семестар. Само проблем е што математика носи 9 кредити, а максимумот на дозволени кредити во еден еместар е 32 вкупно. Ако ги запишеш сите три редовни плус математика, тогаш би излегло 33 кредити, затоа што сите други редовни предмети носат по 8 кредити. Не знам дали би ти дозволиле 1 кредит плус. Нека ти објасне некој што запишувал повеќе кредити, мислам дека со молба дозволуваат.

На AngelGirl му/ѝ се допаѓа ова.