Да, се пријавува со потпис од ментор. Затоа најдобро кога ќе завршиш со сите испити тогаш пријави си ја.
Колешке овој предмет го предава Горан предметот не е многу интересен не е тежок ама прашањата што ги поставува на тестот се голем дел надвор од материјал и највисока оценка лани беше 9ка и тоа едвај
Да, кога завршиш тогаш. Земаш тема од проф., ја пријавуваш на студентски (електронски они ќе ти ја пријават, без казна) и ја правиш.
Ако толку ти е страв, земи си Белмиран или капки Валериал. Се' што е на природна база можеш да земеш (пасифлора, валериана, итн). Прашај во аптека било што на природна база, ќе кажеш дека ти е за стрес и трема. Не се штетни, и нема потреба да те јаде нервоза. Инаку да те насмеам, совет за јавен настап од една книга беше дека помага кога сите во публиката ќе ги замислиш голи! Купи си книга за јавен настап, некоја техника ќе ти помогне.
И јас сум вонредно. За овие предмети не треба оригинал книга. Од мое искуство ми требаше оригинал книги Математика - Збирка задачи (или како се викаше) и Демографија.
2ра година сум сметководство и ревизија.Запишав 2 задолжителни и 2 изборни предмети.Гледам некој од мојот смер имаат 3 задолжителни(деловно комунициране не го земав).Дали направив грешка?
Од кога може задолжителен предмет да се замени со изборен? Прашај си со време на студентски, бидејќи како што јас знам, најпрвин се запишуваат редовните, па потоа изборните предмети.