Дајте некој совет за ревизија ? Какви се прашањата ,дали се како дефинициите во учебникот или логични се ??
Некој да има материјали управувачко сметководство 1 од приватни часови?? Не е проблем и да платам нешто ситно
Zdravo na site sto ke go procitaat moevo prasanje i im se zablagodaruvam odnapred za pomosta. Vo golema dilema sum, treba da biram kade da se zaspisuvam, na koj fakultet i na koj smer. Me interesira biznisot i malku tehnologijata. Procitav nekolku postovi od 2010 za smerot e-biznis na ovoj fakultet i go falea, no sakam da mi kazete sega, dali vo 2020 godina e dobar izbor da se odi na smerot e-biznis. Koi mu se slabostite/prednostite na toj smer? Ima nekoi specijalni karakteristiki i dali ovozmozuva lesno vrabotuvanje vo stranstvo kako na primer vo USA ili Kanada? Blagodaram odnapred.
Dali moze nekoj da kaze kakov e testot internet marketing, dali e na zaokruzuvanje i dali ima otvoreni prasanja?
Може ли некој да ми каже вовед во економија на ж.средина од каде да се учи, на што да се обрне внимание бидејќи не можам да се снајдам... а и на колоквиум како е?
Дали прашањава од либро за монетарна економија се точно решени, ни едно не можам да најдам од книга . Help
Prasanjata na kolokvium se logicni, nema nabrojuvanki, nema formuli, se treba opsto so razbiranje da go naucis i logicki da povrzes.
Дечки ми треба мислење Во вториов семестар ги имам статистика, организациско, вовед во ж.средина и е бизнис. Дали да ги полагам сите на колоквиуми или да оставам 2 со 2?
3 so 1 e najdobro. Organizacisko i statistika na kolokvium, nikako na ispit posebno ne organizacisko ima mnogu nabrojuvsnki iako e mal materijalot. Z. Sredina od prasanja se uci mozes na sto sakas, a za e biznis ne znam. Toa ti e moj sovet.
Poloziv predmet na kolokvium ama ne mi e vnesena ocenata na iknow a vo indeks ja imam drugite oceni mi se vneseni na iknow mi se vneseni sto da napraam?
Ќе ја внесат и на iknow. Доколку ти е потребна за уверение разговарај со професорот и замоли го да ја внесе што побрзо.