Здраво дали некој има решавано случај Единствен пазар на ЕУ за презентација, може ли да пиши како треба да изгледа презентацијата?
Може некој да ми каже статистика кај Тевдовски и организациско кај Александра до каде сме со материјалот?
Нас ни рекоа дека најверојатно ќе нема колоквиумска туку ќе се оди директно на испит и во Јуни би имало две испитни сесии.
Ne mora ni prezentacija, ni prisustvo, no ke morash da imash 90 poeni ili nad 90 zaedno od dvata kolokviuma ili ispit ne znam so kje imame uste. (Sto znaci dve tri prashanja najmnogu da utnes od kolokvium)
Organizacisko e so nego(aleksandra) i kiril postolov i mislam deka moze da e i poranesniot dekan Drakulevski (. Tie trojca se rotiraat.) Kolku sto mi kazuvale deka okej, ama si ima baranja.
Здраво, дали знаете како може сега да се земе потврда за редовен студент за здравствено осигурување? Би било електронски или мора на студентски прашања да се земе?
Почитувани студенти, Ве известуваме дека факултетите ги доставија или во моментов ги доставуваат податоците за запишани студенти до Фондот за здравствено осигурување. Ова значи дека студентите немаат потреба да земаат потврди од факултетот и да ги носат до Фондот за да го продолжат своето здравствено осигурување. Со ова студентите се ослободуваат од една дополнителна, а нужна обврска. Ваквата пракса ќе продолжи и во иднина. Oва беше објавено во групите
Да ама тука вика дека ги продолжуваат, а јас во тој момент не бев пријавена. И затоа најверојатно треба од почеток да го почнам целиот процес.