Nemoj marketing da se zapishuvash toa samo kje kazham, vo vtora godina kje go imash marketing predmetot i ushte eden odnesuvanje na potroshuvachite. Go predava edna ista profesorka i mozham da ti kazham deka vo edna sesija 5 dushi polozhuvaat od 100. Bukvalno do detal dava izvrteni prashanja i teshko se polozhuva epten.
Во право си, секаде има такви професори. Не гледам логика ако сакаш да се запишеш на тој смер, само поради тие два предмети да го промениш мислењето. Најтешки се финансиски менаџмент и сметководство. Не студирам на овој факс, ама имам премногу пријатели од тука и тие кажуваат што и како е. Како што ти кажаа и други членки најмногу за решавање има на сметководство и финансии.
Pa ne bash, ne se 2 predmeti tuku istata profesorka predava ushte 2 vo treta i cetvrta od istiot smer i dava ne realni prashanja (treba da si polagala pa da sfatish deka stvarno e preterano). Inache marketing kako smer e lesen, se e bubanje na pamet samo treba od A do Ш, sekoj zbor i sekoja fusnata da ja imash nabubano bidejki profesorive se krsh.
Па да и според мене е едно од полесните смерови на Економски.Иначе колку и да се лоши некои професори јас мислам дека не треба само поради тоа не треба да се запишеме на некоја струка.Да,битни се и професорите,никој нејке лоши професори да се разбереме,али со труд се се постигнува.Иначе Благодарам на мислењето
Драга колешке, но јас немам добиено мејл, проверив и во спам. Може да направите screenshoot и да ми пратите по порака, или овде поставете. Мислам дека не сум единствена која нема добиено мејл. Влагодарам.
Ништо посебно не кажаа освен дека можат да ја спремаат јунската испитна сесија. Ќе не известат понатаму кога би биле датумите за полагање, за потписи и други активност. Ни кажаа дека најмалку 10 дена пред полагање би не известиле. Во меѓувреме, со цел даизбегнеме било какви непотребни доаѓања во службата за студенски прашања, овозможивмеза сите студенти кои во изминатиот период поради вонредните мерки предизвиканиод пандемијата го одложија задоцнетиот упис на семестарот или ги одложијасвоите обврски кон факултетот согласно договорот за студирање, тоа да го направатво текот на следната недела и по електронски пат да ги известат службите застудентски прашања на studentski@eccf.ukim.edu.mkСлужбите тоа ќе гоевидентираат во вашето електронско досие и во I-know системот. На тој начин ќе го пречекаме електронското пријавување на јунската испитна сесијаподготвени. Еве ова беше најбитното од мејлот, ако ти служи.
Сакам оваа година да се запишам на смер маркетинг. Ме интересира таа област и имам и искуство. Добар ли е тој смер?
odlicen e ako ucis na pamet od tocka do tocka i duri i fusnosti. Nema zadaci samo teorija e ali od zbor do zbor od ucebnikot mora da imas nauceno bidejki teski gi pravat ispitite/kolokviumite a materijalot sporeden so ispitot e boza