Економски факултет - Скопје

Discussion in 'Образование' started by LadyS, Jun 18, 2010.

1. Reny

Reny Истакнат член

Ве молам за помош!! Математика сум на дополнително и веке 2 сесии по ред ми ја дава задачата со веројатност што е со студентите (најдолгата задача од веројатност). Сигурно некој што полагал знае за која зборам. Знае ли некој да ја реши?? Веке стварно ми е преку глава ;(

2. bisercCe

bisercCe Истакнат член

Сигурно е на 25 во 12 за отценки економија? И дали може некој ден покасно да се земат? Прават нешо проблем или сл.? :D

3. mysterious

mysterious Популарен член

Да,и јас тоа сакам да знам дали е сигурно на 25. Ако има некој да не просветли нека ни каже сега :D

4. bisercCe

bisercCe Истакнат член

или нека молчи засекогаш :P

5. ForeverYoung

ForeverYoung Популарен член

Ke исфрлиш еден предмет од трет семестар и ке го презапишеш математика.Мислам дека мора тоа да биде финансиски менаџмент(ама не сум сигурна).Знам дека лани се збореше такво нешто за тие што презапишуваа математика.Изборен нема да можеш да отфрлеш оти повекето смерови во трет семестар немаат изборен,плус и помалку кредити носат.Можеби ке можеш да го фатеш математика во јуни,сесијата почнува од 22 мај па можеби ке го ставе порано испитот.Којзнае како ке му текне.Или па можете да се соберете поголема група од тие што ке одете за Америка,и да го замолете да ви даде да полагате порано,ама којзнае,Драге е малку терсене.И јас сум во истата ситуација,ке одам летово во америка а ке ми остане најверојатно менаџмент па планирам некако во мај да го полагам,ако ми даде,ако не,здравје:)

AngelGirl likes this.
  6. Srekicka

Srekicka Популарен член

Има ли некоја што запишувала повеќе кредити во семестар од дозволеното? Нека ми пише лп.

7. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Добро има некој што полагаше макро(поправен) денес???

8. mysterious

mysterious Популарен член

Едно прашање до постарите колешкИ. Втора година сум и нели сега во летен семестар имаме два изборни ( мислам дека за сите смерови важи ова,али и да не ако знае некоја нека ми каже ).. Кои изборни ми предлагате да ги земам,онака кои се најлесни,совет нешто,а у ..? Фала ви. :)

miljkovic likes this.
  9. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Испит менаџмент - се сеќава ли некоја колку прашања има со повеќекратен одговор? По колку поени носат? И колку време се дава за полагање? Границата му останува на 51, ја качува или има можност и да ја спушти сега?

10. denci

denci Истакнат член

Да прашам нешто во врска со испит Менаџмент- кај фактори на задоволство или мотиватори во текстот меѓу другите стои и можност за унапредување, а на сликата се сите тие како во текстот а наместо можност за унапредување, стои личен раст....сега што се бара како точен одговорнабројувањата во текстот или набројувањата по сликата? Истото се случува на повеќе места во материјалот-дали знаете што е критериум за точен одговор? :?:

11. Cucimuci1

Cucimuci1 Активен член

za mito ne znam ama da se izivuvaat so studentite da definitivno .Pofesorite se glavni i tie ke rabotat sto si sakaat a ti nema i nemozes i nesmees nikade da se pozalis , ustata ti se zatvoreni , sve zavisi od niv , ne znam do koga samo vaka ke se trpat tie dignoglavci .Menadzment profesorot e sto da ti kazam . dignat nos , kako si toj zamislil taka ke e i nema sila koja ke mu kaze nesto ili promeni nesto . Izgleda go fatil gospoda za "M...".Eh profesore kolku si silen a ...... A koga ke ti se tutnat evra u dzep ............. Bas gi briga za humanost , sto bese toa , covek sto bese toa daj da suska nesto u dzebot pa za licnosta koj se grizi ...... komu mu e gajle ..Nego dali ima nekade kade da se pozalam pa neka me isteraat od fakultetot ic ne mi e gajle ama neka citaat site vo vesnicite kakvi djubrinja se po fakultetot , ne zasluzuvaat ni da gi pluknes , neka si gi procitaaat svoite iminja pa da vidam dali taka ke se odnesuvaat so studentot , koj go naucile da krade , laze ,i sto uste ne da bide samo skromen covek koj saka familija i eden zivot , koj go zasluzil . ......
    [mod-kirilica:2csvohwo][/mod-kirilica:2csvohwo]

Srekicka and moonlight-girl.55 like this.
  12. drugarka

drugarka Популарен член

Феминки апсолвентки, еве соопштение за распоредот за фотографирање по смерови. :)

Peperutka90 and Libera like this.
  13. MissSpark

MissSpark Популарен член

Не важи за сите, само за е-бизнис и маркетинг смеровите од втора година. Инаку предлог за изборен - управување со ризик, 120-130 страни е книгата, лесно, разбирливо, поврзано е со финансиски менаџмент, кој има слушано, воопшто ќе нема тешкотии. Јас па немав слушано финансиски, ама ризик многу лесно ми идеше за учење, прашањата на колоквиум се лесни, со наведено колку точни одговори има. Друг предлог - правни и етички аспекти на интернет, знам дека го предава професор од правен, значи мора да е лесен предметот. Со еден точен одговор, скрипта од 30-40 страни, се наоѓало прашања од либро и 2/3 се паѓале од истите прашања. Тој најверојатно ќе го земам и јас.
    Менаџмент на човечки ресурси - лесна книга, лесни кејсови, поени од семинарска додатни.. го немам слушано но колегиве земаа од 8 па нагоре.
    Англиски 2, лесен е веројатно по принципот на Англиски 1.

Miss20 and mysterious like this.
  14. Puflice

Puflice Истакнат член

Dali ke ima popravni po matematika i osnovi na ekonomija, i angliski koga ke dava ocenki ? Pomagajtee.... :(

15. MonaJack

MonaJack Истакнат член

Математика поправен имаше денес. Економија нема да има, а англиски даваше оцени, а за тие што не земале ќе може тоа да го направат кај професорот во кабинет на Филолошки.

16. straw-berry

straw-berry Активен член

Колешки дали знаете каде се наоѓа канцеларијата на Снежана по Маркетинг?

17. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Мислам дека горе, од страната на студентски (кај што и е на ежени канцеларијата ако знаеш) по тоа тунелче, последната канцеларија е нејзина : )

18. Miss20

Miss20 Истакнат член

Некој да сподели искуство за предметот односи со јавност ? :)

19. Puflice

Puflice Истакнат член

Фалаа Мона...А за англиски поточно кај кој професор на Филолошки ?

20. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Девојки, го имала ли некоја изборен Англиски 2? Ај ве молам за мислење, конкретно дали мора да се оди на предавања, бидејќи мн ме фаќа сафра, јас неможам да седам, а битно ми е да имам 10ка... Е сега дали додава/одзема поени од присуство или...? Фала однапред :)