Prodavam: Analiza na vremenski serii-original kniga+(dopolnitelen material) E-Biznis (kniga+skraten material+odgovoreni review question+prasanja za kolukvium/ispit) Javni finansii-kniga (obelezano vo knigata na sto da i se obrne vnimanie+prasanja za kolukvium/ispit ) Matematika-kniga +(dopolnitelen material za kolukvium/ispit) Opstestveno bogatstvo -kniga+(dopolnitelen material za kolukvium/ispit)
Знае некој колку треба минимум просек да имаш за да се запишиш на постдипломски студии? Сега завршувам четврта година, па се мислам дали да продолжам на мастер, досега мислам дека 8 ми беше просекот. (Инаку студирам во Прилеп на економски)
Дали имате скратен матрејал, одговорени прашања по Дизајнирање на бизнис процеси ( Економски факултет ) благодарам!
Duso moze li sovet na sto da obrnam vnimanie javni finansii, vonredno sum pa i od postara generacija i nekako doagjam do informacii. Fala odnapred.
Скоро се е бубање на памет. Секоја цртичка им е важна и треба да се знае. Од толку интересна програма го сведоа смерот на бубање набројуванки. Нели треба да бидеме врвни преговарачи? Да знаеме да зборуваме? Јок. Битни се набројуванките, не дали си разбрал. Еднашка ја прашав Х професорката зошто е тоа така и таа ми кажа дека маркетингот така се изучувал и доколку сме сакале да се стекнеме со повеќе оперативно знаење да си волонтираме некаде. Најнормален смер кај нас е Надворешна трговија каде студентите учат и знаењето им трае, ја разбрале материјата, одговараат со отворени прашања, дискутираат, учат оперативни примери. Штета што отидов маркетинг. Дефинитивно најзабеган смер е маркетинг.
Фала ти многу. Искрено мене ми е интересен маркетинг но и од други слушав дека се учи на памет но сепак мислев да не е не е се така. А воопшто не сакам учење набројуванки и се да знаеш од А до Ш.
јас денес требаше да полагам испит он лине, ама никако не успевав да се уклучам на линкот, од 5 до сега чекав, ресетирав, и ништо, има некој искутво со ваков проблем?