Здраво има некој што е запишан или планира да се запише магистерски студии на смер сметководство и ревизија ?
Што се учи по изборниот Англиски 1? Се учи ли граматика или повеќе е вокабулар? Лесен ли е? Како е полагањето?
dali nekoj znae matematika kolku zadaci se pagjaat i kakvi,i kolku treba da resime za da pomineme so baraem 6 ?
Ве молам ако некој се сеќава на прашања макроекономија од минатата сесија усно - он лајн што беше да пише. Или да каже некоја информација како било полагањето на кој принцип.
Ве молам ако можете да споделите како изгледаат онлајн предавањата? Јас ќе се упишувам годинава па бидејќи работам и од дома би сакала да знам
Според терминот во распоредот се уклучуваш на линкот за следење на настава. Секој предмет има посебен линк. Предавањата се обично наутро од 9ч. до 15/17ч мислам, ама многу ретко ги ставаат до 17ч. Се вклучуваш со исклучена камера и микрофон, во главно професорот предава. Некогаш се бара интеракција со уклучен микрофон.
Колеги некој да сподели искуство за полагање на предметот Основи на економијата, какви прашања поставува бодејќи усно?
Океј ти благодарам многу..и уште едно прашање каде би можела да видам ранг листи од изминативе години нигде не можев да најдам..чисто и тоа да си знам горе доле како се движат поениве,ви благодарам уште еднаш
Ни јас не можам да најдам. Најверојатно бидејќи нова страна направија и не ги префрлиле сите податоци.
Dali posle septemvriskava sesija ke ima sesija za studenti koi se pred diplomiranje? (so eden ili dva ispita)
Дали може некој што е запишан на смер Сметководство и ревизија да ми пише во лп? Ме интересира Вашето искуство, а и имам неколку прашања за упис