Дали смерот Е-бизнис се изучува на англиски јазик? И ако има некој кој е запишан на тој смер нека каже како е во глобала
Предаањата не се задолжителни,но добиваш плус поени и на час и вежби полесно се учи. Но ако сакаш да го земеш како изборен, не препорачувам бидејќи е обемен материјалот.
Здраво на сите Завршив прва година на смерот Сметководство и ревизија, но се двоумам дали да се префрлам на смерот Финансиски менаџмент. Имам завршено гимназија и страв ми е дали ќе успеам да се снајдам понатаму доколку останам на смеров бидејќи немам толкава основа за сметководство и дали тоа би ми претставувало проблем иако редовно си учам и успеав се да положам. Затоа сакав да ве прашам кои се вашите искуства и кој смер е поперспективен за во иднина и дали вреди да се префрлам или сепак да си останам.
@mart123 i @Baby Girl 3 каков предмет е управувачко сметководство, што се учи, како се полага, кај кој професор?
Еве јас ќе се уфрлам. Сметководство на трошоци е, што значи се изучуваат сите видови на трошоци. Има и теорија и задачи. Се полага со точно/неточно прашања, повеќекратен избор на прашања (од кои повеќето се кратки задачки) и 5-6 задачи подолги. Предметот си бара учење, а имајќи во предвид дека е кај Марина, си бара повеќе учење
Сето она што го кажа @I.want.to.sleep е точно и тежок предмет е, но знам дека многу имаат одено на приватни часови
Zdravo, dali nekoj mozhe da mi kazhe kolku pari e kredit na ekonomski, vo privatna i drzhavna kvota na smer smetkovodstvo i menadjment? Blagodaraammm ))
Здраво на сите, Дали некој знае колку треба да се има просек, за префрлување од приватна во државна квота?
Колешке јавни финансии е задолжителен предмет на финансиски менаџмент и тој предмет не е дефинитивно за изборен обемен е и бара посветување иако е интересен сепак тој предмет мислам дека книгата е околу 600 страни и плус имаш и задачи и теорија
Не е како финансиско туку е пообемен. Финансиско цел тест е со заокружување а овде имаш и отворени задачи да решаваш и нема книжења