Dali znae nekoj koja e točnata suma koja treba da se uplati za dvete uplatnici za diplomska prijavuvanje ?
Феминки ми треба итен одговор за смерот е-бизнис не ми е јасно нешто. Читав дека се учи на англиски? Сите предмети или само тој? И ако може некој подетално да ми каже за тој смер. Фала однапред
4650д беше за државна колку се сеќавам, види за сигурно по групите. Има неколку предмети каде материјалите се на англиски, ако сакаш можеш и на мак да полагаш ама за пониска оценка. Од тоа што јас го знам. Само индекс во кој ќе ја пишува темата и потпис од менторот. Без тема и потпис не пријавуваат. На студентски најчесто ја пријавуваат електронски кога ќе одиш да ја предадеш.
Некој ако може да ми објасни каква е процедурата за презапишување предмет и колку се плаќа? Фала многу ❤
Menadzment na covecki resursi e lesen i dobar predmet za izboren. Interesni predavanja ima i mnogu se uci od niv. Profesorot e mnogu dobar.
Здраво девојки, јас студирам на друг факултет но сакам да земам изборен од економски - универзитетската листа наредниов зимски семестар. Би сакала нешто од областа на веб/маркетинг/менаџмент итн. , па да предложите некој полесен предмет и збор два за професорот, начинот на предавање и полагање и сл.?
Ни едниот ни другиот предмет не ти ги препорачувам како изборни. Регуларно го пишуваш во пријавата како предмет од семестарот кога ти е слушан предметот, и се плаќа исто како и сите предмети до сега што си ги плаќала. Менаџмент на човечки ресурси е добар како изборен. Има малку повеќе за учење ама е многу лесен и разбирлив предмет. Предавањата се доста интересни.
Предлог лесен изборен за зимски семестар (7ми) само не:трговско право,деловна етика,демографија,национални сметки
Дечки ми треба помош итно. Зошто на iknow ми пишува дека ќе паднам во приватна квота а имам уште рок за полагање?
И кај мене го пишува тоа. Разговарав со постари колешки ми кажаа од кога ќе положам сесијава и ќе ги освојам кредитите што ми недостасуваат ќе се тргне тоа и пак ќе бидам државна квота. Мораш да имаш 3 положени предмети од зимски семестар за да останеш државна квота.
Здраво дечки дали ќе може да добијам исуства и мислење за департманот надворешна трговија. 1. Дали има многу математика? 2. Каде и што се може да се работи по завршување на факултетот?