Jas utre treba da se zapisuvam i me interesira dali nekoj moze da mi kaze nesto za smerot Ekonomija? Zosto znam deka e obemen materijalot, pa lesno li se pominuva na polaganje, ima li nekoj komplicirani profesori na smerot ?
Зависи колку имаш задолжителни предмети. Пр. ако имаш 2 задолжителна предмета тогаш се бираат 2 изборни. Треба да излезе збир од 32 кредити или може од др. факултет ако земаш додатен предмет за мах 35 кредита,во еден семестар.
И јас бев како тебе исто, ама ако те интересира сметководство,тогаш остани. Потежок смер е од финанансиски менаџмент,но имаш избор за пракса и приватни часови може да посетуваш и ќе научиш. За работа мислам дека е поперспективно сега сметководството.
Znaci vo soglasnost so toa kolku krediti nosat zadolzitelnite posle si biram izborni za da go ispolnam vkupniot broj na krediti?Ako tocno razbrav?
Да.На нашиот факултет сите предмети носат 8 кредита и мора да имаш 32 кредита вкупно во еден семстар минимум.
Некој да не ја има книгата д-р бобек шуклев: менаџмент на малиот бизнис 2006 година. Потребен ми е дел од книгата од 273 стр до 296 стр.
Кажав 3 бидејќи јас имам повеќе предмети. Сепак зависи и од кредитите. Ако имаш 4 предмети ти требаат 2 положени за да останеш државна квота, ама ако можеш положи и 3 за да не ги презапишуваш(ако презапишеш 2предмети со сумата ќе дојде исто како да си приватна квота).
zdravo ke moze li nekoj koj e polagal osnovi na ekonomija onlajn kaj vladimir da spodeli iskustvo koi prasanja gi e daval i slicno falaa