Ги завршив сите испити и запишав дипломска во јуни ама ќе морам да го продолжам рокот бидејќи нема да стигнам да ја направам месецов. Дали само со дипломска можам да земам потврда за редовен студент ?
Додека не ја одбраниш дипломската имаш статус на редовен студент, само може да ти бараат да платиш казна за да ти дадат потврда.
Дали ако си вонредно може да се полага и на колоквиум или може само на испит? И дали знаете која е постапката за да станеш вонреден студент
Здраво колеги, сакам да прашам за предметите од 3ет семестар, дали се тешки како се учат и слично.. Основи на Менаџмент и Маркетинг и човечки ресурси, искуства ве молам
Dali za nekoj od ovie predmeti treba knigata da e original a ne kopija? Ima li prezentacii na zefir, prasanja vo libro ima li i kolku pomagaat??? Ako inate nekoj skraten materijal pratete mi go dokolku ste vo moznost.
Да, кога се запишуваш, со индексот заверен добиваш две книгички - Водич и уште една книгичка (не плаќаш за нив).
Za site predmeti knigite treba da se kopii. Samo licni ima na zefir prezentacii. Za prasanja ne znam ne sum gi kupuvala, znam samo deka licni mnogu malku pomaga. Megjunarodni se uci od prezentacii, nema kniga. Finansiski menadzment ima kniga.
Предмет од зимски семестар имам презапишано 3 пати, и сега го положив сесијава, и кога земав оценка ми ја ставила професорката оценката (најверојатно по грешка) во предходната година,кога втор пат го презапишав, но со дата кога го положив сега. Дали тоа прави проблем сега при упис?
Како вонреден студент имаш исто право да полагаш како и редовните студенти - и колоквиуми и испити. Поднесуваш барање за префрлување од редовен во вонреден студент, со доказ за вработување или здравствено/медицинско оправдување (документ) дека не можеш да посетуваш настава.